G M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Mustapapu-bataattipata

G M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kaakaojauhe ja savupaprika tuovat papupataan jännittävän makuvivahteen.



Raaka-aineet

400 g
bataattia
1
sipuli
4
valkosipulin kynttä
2 rkl
öljyä
½ - 2 rkl
chilijauhetta
1 rkl
jeeraa
1 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
savupaprikaa
½ tl
suolaa
4-5 dl
vettä
2 tlk (á 230g)
mustapapuja
400 g
tomaattimurskaa
2 rkl
sitruunamehua
Lisäksi
½ ruukkua
tuoretta korianteria
1 dl
ruokarahkaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi bataatti. Hienonna sipulit. Kuullota bataattipaloja ja sipuleita öljyssä pari minuuttia. Lisää mausteet ja kuumenna hetki.
2. Lisää vesi ja keitä kannen alla, kunnes bataatti on kypsää, noin 10 minuuttia. Lisää valutetut pavut, tomaattimurska sekä sitruunanmehu. Keitä viitisen minuuttia. Lisää lopuksi hienonnettu korianteri. Laita annoksen päälle lusikallinen   ruokarahkaa.

Vinkki

Tarjoile pataruoka tortillojen täytteenä tai keitetyn riisin kanssa.¨

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Teema
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g