Kardemummainen marjapiirakka
Muropohja ja aromikkaat marjat, päällä vielä muruseos - siitä syntyy paras marjapiirakka. Valloittavan makuinen marjapiirakka maistuu etenkin kardemumman ystäville.
Raaka-aineet
- Pohja
-
Sydänmerkki-tuote80 gmargariinia (rasvaa min 60%)
-
¾ dlsokeria
-
1muna
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1 tlleivinjauhetta
-
1 tlkardemummaa
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote5 dlmarjoja esim. mustikka, vadelma ja mansikka
-
1 rklperunajauhoja
- Muruseos
-
1 dlmantelijauhetta
-
¾ dlsokeria
-
1 rklvehnäjauhoja
-
2 tlkardemummaa
-
Sydänmerkki-tuote2 rklpullomargariinia
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmuna ja sekoita. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina jauhotetuilla käsillä piirakkavuoan pohjalle.
2. Sekoita perunajauhot marjoihin ja levitä marjat pohjan päälle.
3. Valmista muruseos: sekoita kuivat aineet ja lisää lopuksi pullomargariini. Ripottele muruseos marjojen päälle. Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Vinkki
Mantelijauhe antaa makua ja mehevyyttä muruseokseen. Jos mantelit ovat lopussa tai ne eivät sovi sinulle, voit käyttää marjapiirakan murupintaan pelkkiä vehnäjauhoja. Lisää silloin rasvaa lusikallinen, sopiva määrä jauhoja lienee ½ - ¾ dl, tarvittaessa hieman enemmän.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
350 kcal
Rasvaa
19 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.7 g
Hiilihydraatteja
36 g
josta sokereita
21 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.4 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
350 kcal
Rasvaa
19 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.7 g
Hiilihydraatteja
36 g
josta sokereita
21 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.4 g