Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Jauheliha-kasvisgratiini

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Koko ateria kasvislisukkeineen valmistuu kerralla tässä herkullisessa uunigratiinissa.



Raaka-aineet

5
isoa perunaa
1
sipuli
1 tl
oreganoa
400 g
jauhelihaa
1 rkl
pullomargariinia tai öljyä
¾ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
400 g
kukkakaalia
300 g
parsakaalia
5 dl
vettä
1
liemikuutio
50 g
raastettua juustoa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori ja suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi. Pilko sipuli. Laita perunasuikaleet ja sipulisilppu uunivuokaan. Ripottele pinnalle oregano.
2. Ruskista jauheliha rasvatilkassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kypsä jauheliha perunoiden päälle.
3. Irrota parsa- ja kukkakaalin nuput varresta. Hienonna varret pieniksi kuutoiksi ja ripottele jauhelihan pinnalle. Laita päälimmäiseksi parsa- ja kukkakaalen kukinnot pieninä paloina.
4. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota siihen liemikuutio. Kaada uunivuokaan.
5. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Lisää pinnalle juustoraaste ja anna gratinoitua vielä kymmenisen minuuttia

Vinkki

Nopea kokki korvaa perunat ja sipulin pakastealtaan peruna-sipulisuikaleilla. Myös kaaleja löytyy pakastealtaasta.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
85 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g
Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
85 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g