Hernepesto
Heleän vihreä pesto syntyy kotoisasti herneistä. Herkullinen tahna maustaa keitetyn spagetin ja toimii myös leivän levitteenä tai dippikastikkeena.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote200 gherneitä (300 g palkoja)
-
Sydänmerkki-tuote1 dlpinjansiemeniä
-
30 gparmesanjuustoa
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulin kynsi
-
Sydänmerkki-tuote15 lehteätuoretta basilikaa
-
Sydänmerkki-tuote1 dlöljyä, esim. oliivi
-
Sydänmerkki-tuote¼ tlrouhittua mustapippuria
-
1 mmsuolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Irrota herneet paloista ja keitä niitä kiehuvassa vedessä noin 3 minuuttia. Jäähdytä herneet juoksevan kylmän veden alla ja valuta.
2. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Raasta parmesaanijuusto ja valkosipulinkynsi.
3. Kumoa herneet sauvasekoittimen kulhoon. Lisää pinjansiemenet, juusto, valkosipuli ja basilika. Soseuta ainekset ja lisää öljyä ohuena nauhana koneen käydessä. Mausta pippurilla ja ripauksella suolaa.
Vinkki
Voit tehdä peston myös pakasteherneistä
Yhteistyössä

Pääruoat
Kastikkeet ja padat
Lisäkkeet
Kasvislisäkkeet
Tahnat ja levitteet
Kasvikset
Puolessa tunnissa pöytään
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
340 kcal
Rasvaa
33 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.3 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
340 kcal
Rasvaa
33 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.3 g