Granola
Granolan eli paahdetun myslin ohje uudistuu helposti oman maun mukaiseksi kanelia tai kardemummaa lisäämällä sekä hiutaleita ja hedelmiä vaihtamalla.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote2 dlcashewpähkinöitä
-
Sydänmerkki-tuote4 dlpuurohiutaleita
-
Sydänmerkki-tuote1 dl (70 g)mantelilastuja
-
Sydänmerkki-tuote½ dlauringonkukansiemeniä
-
2 rklfariinisokeria
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä
-
10kuivattua aprikoosia
-
½ dlrusinoita
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Rouhi pähkinät veitsellä. Sekoita kaikki ainekset aprikooseja ja rusinoita lukuun ottamatta kulhossa ja kaada seos leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 200 asteessa uunin yläosassa 12-13 min. Kääntele seosta kerran paahtamisen aikana.
2. Paloittele sillä aikaa aprikoosit. Sekoita aprikoosinpalat ja rusinat valmiin ja hieman jäähtyneen granolan joukkoon. Anna jäähtyä ja purkita tiiviiseen purkkiin
Vinkki
Nauti granola jogurtin kera
Välipalat ja jälkiruoat
Naposteltavat
Puurot
Rahkat ja vanukkaat
Viljatuotteet
Helpot ohjeet
Puolessa tunnissa pöytään
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
480 kcal
Rasvaa
30 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
36 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
7 g
Proteiinia
13 g
Suolaa
0.2 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
480 kcal
Rasvaa
30 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
36 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
7 g
Proteiinia
13 g
Suolaa
0.2 g