Siemensämpylä

Sydänmerkki



Raaka-aineet

0.62 kg
Täysjyvävehnäjauho
0.62 kg
Vesi
0.125 kg
Kaurajauho
0.093 kg
Auringonkukansiemen kuorittu
0.093 kg
Kurpitsansiemen
0.062 kg
Rypsiöljy
0.031 kg
Kauralese
0.012 kg
kuivahiiva
0.011 kg
Merisuola

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot, vesi, siemenet, öljy ja kauralese yleiskoneessa. Vaivaa taikinaa ensin pienellä teholla 12 minuuttia.
2. Lisää taikinaan hiiva. Jatka vaivaamista 4 minuuttia hitaalla nopeudella.
3. Lisää suola ja jatka vaivaamista nopealla teholla vielä 10 minuutin ajan. 
4. Anna taikinan kohota kylmässä hyvin suojattuna yön yli tai vähintään 1 tunti lämpimässä, kunnes taikina on noin kaksinkertainen.
5. Paloittele taikina, halutessasi voit käyttää vaakaa tai muottia mitataksesi saman kokoiset palat. Halutessasi voit paistaa leivät heti tai vaivata vielä pyöreiksi sämpylöiksi ja kohottaa uudelleen ja paistaa vasta sitten.
6. Paista sämpylöitä noin 20 minuuttia 200 asteessa tai kunnes ovat kauniin ruskeita ja tuntuvat kevyiltä ja pohja tuntuu kopautettaessa kumealta.
7. Siirrä leivät pois uunipelleiltä ja anna jäähtyä rauhassa.  

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
10.8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Kuitua
6.6 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Muita reseptejä Sydänmerkkilta