Punajuuri-ohrapaistos
Ainekset
-
2.15 kgPunajuuri lohko
-
0.09 kgRypsiöljy
-
0.01 kgTimjami
-
0.02 kgMustapippurirouhe
-
0.1 kgHunaja juokseva
-
2 kgTäysjyväohra
-
2 kgvesi
-
0.15 kgMerisuola
-
0.25 kgCreme fraiche laktoositon kevyt
Valmistusohje
- Levitä punajuuret, rypsiöljy, timjami, mustapippuri ja hunaja gn-astiaan. Paahda uunissa 170 asteessa noin 50 minuuttia kunnes punajuuret ovat aivan kypsiä.
- Mittaa gn-vuokaan täysjyväohra, vesi ja suola. Keitä täysjyväohra höyrykeittotoiminnolla noin 8 minuuttia, kunnes ohra on täysin kypsää.
- Yhdistä paahdetut punajuuret, creme fraiche sekä ohra ja sekoita hyvin. Paahda paistosta uunissa 175 asteessa uunissa 5 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi liharuokien lisäkkeenä.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Kuitua
4.7 g
Suolaa
0.3 g
![Punajuuri-ohrapaistos](https://sydanmerkki-servd.transforms.svdcdn.com/production/sydankiltaImages/Punajuuriohrapaistos-kilta.jpg?w=360&h=360&q=95&auto=format&fit=clip&dm=1642678691&s=37301978c98e9df99fc8ae670161883e)