Porsaan sisäfilee uunissa
Ainekset
-
Sydänmerkki-tuote0.6 kg
-
0.006 kgsuolaa
-
0.006 kgrouhittua pippurisekoitusta
-
0.014 kgvoita
-
0.6 kgperunoita
-
0.2 kgporkkanaa
-
0.2 kgfenkoli
-
0.11 kgpunasipulia
-
0.22 kgkyssäkaali
-
0.028 kgrypsiöljyä
-
0.012 kghunajaa
-
0.003 kgsuolaa
-
0.001 kgmustapippuria
-
0.2 kgkevyt ranskankermaa (rasvaa 12 %)
-
0.004 kgvalkosipulinkynsi
-
0.005 kgtuoreita yrttejä hienonnettuna
-
0.016 kgDijon sinappia
-
0.015 kgsitruunamehua
Paistamiseen
Lisäkkeeksi
Kastike
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön 30 min ennen valmistusta.
- Valmistele ensin kasvikset. Pese ja lohko perunat. Kuori porkkanat ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Poista fenkolista kantaosa ja viipaloi se. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja paloittele kyssäkaali. Hienonna yrtit.
- Laita kaikki kasvikset isoon uunivuokaan. Lisää yrtit. Valuta päälle öljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Sekoita.
- Kuivaa lihan porsaan sisäfilee ja poista mahdolliset kalvot. Hiero pintaan suolaa ja pippurisekoitusta.
- Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja lisää vähän voita. Ruskista possun sisäfile, jotta se saa kauniin värin. Nosta porsaan sisäfilee vuokaan kasvisten keskelle.
- Laita paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä porsaan sisäfileetä ja kasviksia 35–45 minuuttia 175-asteisessa uunissa, kunnes paistomittari näyttää 68 astetta.
- Ota sisäfilee uunista ja anna sen vetäytyä foliossa noin 15 minuuttia.
- Nosta uunin lämpötila 225-asteeseen ja jatka kasvisten kypsentämistä lihan vetäytymisen ajan (15–20 min).
- Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
- Leikkaa porsaan sisäfilee viipaleiksi kasvisten päälle vuokaan. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä. Tarjoa kastikkeen kanssa.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
4.3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Suolaa
0.5 g