Palsternakkasosekeitto

Sydänmerkki



Ainekset

2.5 kg
Sipuli kuorittu
8 kg
Palsternakka kuorittu
1 kg
Peruna kuorittu
0.1 kg
Valkosipuli kuorittu
0.1 kg
Rypsiöljy
5.4 kg
vesi
4.9 kg
Kuohukerma laktoositon
0.125 kg
Merisuola
0.005 kg
Mustapippuri jauhettu
0.02 kg
Laakerinlehti
0.02 kg
Maustepippuri
Koristeluun
0.05 kg
Persilja

Valmistusohje

  1. Leikkaa, sipulit neljään osaan, kuutioi palsternakat ja perunat.
  2. Lisää kattilaan öljy ja kuullota palsternakkoja ja sipuleita muutamia minuutteja. Lisää vesi, kerma, perunat, suola ja pippuri.
  3. Tee maustepussi esimerkiksi carita-liinasta, laita maustepussiin laakerinlehdet ja maustepippurit. Lisää maustepussi keiton sekaan. Kypsennä juurekset kypsiksi keittäen noin 20 minuutin ajan.
  4. Poista maustepussi.
  5. Soseuta keitto tasaiseksi. Kiehauta keitto ja koristele hienonnetulla persiljalla.

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
2.1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Kuitua
2.3 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Muita reseptejä Sydänmerkkilta