Kauraleipä

Sydänmerkki



Raaka-aineet

1.45 kg
Vesi
0.8 kg
Kaurajauho
0.6 kg
Täysjyvävehnäjauho
0.06 kg
Rypsiöljy
0.15 kg
Kauralese
0.041 kg
Siirappi vaalea
100 kg
Tuorehiiva
0.015 kg
Merisuola
0.38 kg
Kaurahiutale

Valmistusohje

1. Mittaa taikinakulhoon kylmä vesi ja kaikki muu paitsi suola ja pieni määrä kaurahiutaleita. 
2. Alusta taikinaa 10 minuuttia pienellä nopeudella.
3. Lisää suola ja vaivaa taikinaa vielä 5 minuuttia nopealla. 
4. Muotoile taikinasta esimerkiksi reikäleivän mallisia leipiä tai pieniä sämpylöitä. Ripottele tai suihkuta vettä ja ripottele päälle loput kaurahiutaleista. Paista uunissa 200 asteessa reikäleipiä noin 45 minuuttia, sämpylöitä noin 30 minuuttia. 

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
5.4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Kuitua
7 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Muita reseptejä Sydänmerkkilta