Sydänmerkin hakeminen tuotteille, ruokaohjeille sekä ravintolan tarjontaan

Käyttöoikeutta voi hakea elintarvikkeille ja ruokaohjeille tai ravintolan terveelliselle tarjonnalle. Haku tapahtuu extranetissä

Extranetiin

Sydänmerkki elintarvikkeille

Sydänmerkin käyttöoikeutta täytyy hakea. Tuotteelle voidaan myöntää Sydänmerkki, mikäli tuote täyttää oman tuoteryhmänsä kriteerit. Etsi tuotteelle oikea tuoteryhmä ja vertaa tuotteen ravintosisältöä tuoteryhmän kriteereihin. Sydänmerkin käyttöoikeutta haetaan verkkossa, Sydänmerkin extranetissä. Sydänmerkki-hakemuksia käsitellään kuukausittain heinäkuuta lukuunottamatta.

Lue lisää hakemisesta

Sydänmerkki ravintolan tarjonnalle

Ravintola, joka haluaa tarjota tarjota merkitysti asiakkailleen terveellisiä ateriakokonaisuuksia, voi hakea Sydänmerkin käyttöoikeutta. Ruokapalvelutoimija saa itse päättää terveellisen tarjonnan laajuudesta.

Sydänmerkki resepteille

Ruokaohjeet on tarkoitettu ammattikeittiöille, helpottamaan Sydänmerkki-aterioiden toteutusta. Sydänmerkkiä voi hakea myös kuluttajareseptiikalle. Ruokaohjeiden on täytettävä Sydänmerkki-aterioiden myöntämisperusteet. Hakijana on yleisimmin teollisuusyritys: ruokaohjeiden avulla yritys saa markkinoida tuotteitaan.

Ammattilaisten ruokaohjeet näkyvät Sydänmerkin verkkosivuilla.

Lue lisää


Kysy hakemisesta

Lisätietoa Sydänmerkin käyttöoikeuden hakemisesta

Sydänmerkki-tuotteet (teollisuus): Anna Kara/ 050-3796338 / [email protected]
Ruokaohjeet ja Sydänmerkki-ateria (ruokapalvelut): Mari Olli / 050-3677233 / [email protected]