L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Vuokasämpylät

L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Herkullisten vuokasämpylöiden salaisuus on täytteessä, tomaatissa, pinjansiemenissä ja oliiviöljyssä



Raaka-aineet

Taikina
2 ½ dl
vettä
15 g
hiivaa
½ tl
suolaa
6 ½ dl
täysjyväspelttijauhoja
1 rkl
öljyä
Täyte
6
kirsikkatomaattia
2 rkl
pinjansiemeniä
1 tl
välimeren yrttisekoitusta
¼ tl
suolaa
1 rkl
öljyä
Paistamiseen
1 rkl
pullomargariinia
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Kohota tunnin ajan liinan alla. Voitele sillä välin muffinipelti tai tukevat muffinivuoat ja ripottele niihin vähän jauhoja.
3. Nostele taikinaa kadella öljytyllä lusikalla vuokiin ja kotona vielä puoli tuntia peitettynä.
4. Puolita tomaatit ja paina jokaiseen sämpylään puolikas tomaatti. Ripottele koloon vielä pinjansiemeniä ja yrttisekoitusta, johon on sekoitettu ripaus suolaa. Ripottele päälle vielä muutama tippa (oliivi)öljyä.
5. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
70 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.0 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0.0 g
Sydänmerkki/ Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki/ Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki/ Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
70 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.0 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0.0 g