Piparjuurimunat
Piparjuurimunat saavat täyteläisen sydämen piparjuurimajoneesista. Herkällä salaattipedillä tarjottavat munat ovat näyttävä tarjottava brunssipöydässä ja sopivat erinomaisesti myös juhlavan aterian alkajaisiksi.
Raaka-aineet
-
5munaa
-
Sydänmerkki-tuote¼ dl(jogurtti)majoneesia
-
Sydänmerkki-tuote1-2 cm palapiparjuurta
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote150-200 gverso- tai salaattisekoitusta
-
Sydänmerkki-tuote3retiisiä
-
Sydänmerkki-tuotetuoretta kirveliä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Keitä kananmunat kypsiksi, noin 10 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä noin 15 minuuttia ja kuori munat.
2. Leikkaa munat puoliksi. Irrota keltuaiset varovasti ja laita kulhoon.Lisää majoneesi ja raasta joukkoon piparjuurta 1-3 rkl, maun mukaan. Soseuta seos sauvasekoittimella. Lisää majoneesia tarvittaessa lusikallinen tai pari. Kaavi seos pursotinpussiin ja pursota täyte takaisin keltuaisen koloon.
3. Levitä salaattisekoitus tarjoiluastiaan ja nosta munat päälle. Huuhdo retiisit ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Annostele retiisitikkuja kananmunien päälle ja viimeistele munat kirvelinlehdillä.
Vinkki
Kananmunat voit valmistaa etukäteen jääkaappiin odottamaan, mutta koristele ne retiiseillä juuri ennen tarjoamista.
Yhteistyössä

Pääruoat
Pihvit ja pyörykät
Välipalat ja jälkiruoat
Naposteltavat
Kananmuna
Helpot ohjeet
Alle tunnin sapuskat
Juhlan aikaan
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
103 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.2 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
103 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.2 g