- Kaikki hevi-tuotteet käyvät, raa´at ja kypsennetyt.
- Kasviksia tulisi olla määrällisesti puoli lautasellista eli 150-200 g / asiakas
- Lusikkaruokapäivinä salaattia ei aina ole tarjolla - salaatinvirkaa toimittaa tällöin leivälle laitettavat vihannekset, marjat, jälkiruokahedelmät jne.
- Myös muulloin maustamattomat marjat ja hedelmät voivat täydentää kasvisannosta
- Kriteereistä:
- Kasviksissa voi olla öljymarinadi esimerkiksi rypsi- tai oliiviöljystä.
- Tuoresalaatteihin ei lisätä suolaa sisältäviä aineksia, kuten juustoja tai oliiveja.
- Kypsennettyihin kasviksiin voi lisätä hivenen suolaa, koska monella ne korvaavat energialisäkkeen.
- Ruokaisammat, kuten pastapohjaiset salaatit voivat olla erinomaisia pääruokia, mutta lisäkesalaateiksi ne eivät sovi.
Meneekö salaattipöytä uusiksi?
Ei, salaattipöytä voidaan pitää totutunlaisena. Olennaista, että joukosta löytyy Sydänmerkki-aterialle sopivia lisäkkeitä
”sopimattomia” aineksia, esim. juustoja, ei koota malliateriaan