Ravintorasvat ovat tärkeä pehmeän rasvan lähde. Myöntämisperusteiden tavoite on vaikuttaa rasvan laatuun, ei määrään. Kovan rasvan suhteen peruslähtökohtana ovat olleet yleiset ravitsemussuositukset.
Tuoteryhmä | Tuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet |
Levitettävät rasvat | Rasva: - |
Kasviöljyt | Rasva: - Tyydyttynyttä rasvaa enintään 20 % rasvasta Sokerit: ei sokeria sisältäviä aineita Kuitu: - Suola: ei lisättyä suolaa tai natriumia sisältäviä aineita |
Juoksevat rasvat | Rasva: - |
Salaatinkastikkeet, majoneesit, hampurilais- ja voileipäkastikkeet | Rasva: vähintään 25,0 g/100 g |
Kasvipohjaiset levitteet ja tahnat Esim. palkokasvi-, pähkinä- ja siemenpohjaiset levitteet ja tahnat | Rasva: - Tyydyttynyttä rasvaa enintään 20 % rasvasta Sokerit: enintään 10,0 g/100 g Kuitu: - Suola: enintään 0,38 g/100 g |