Ravintorasvat

Ravintorasvat ovat tärkeä pehmeän rasvan lähde. Myöntämisperusteiden tavoite on vaikuttaa rasvan laatuun, ei määrään. Kovan rasvan suhteen peruslähtökohtana ovat olleet yleiset ravitsemussuositukset.

TuoteryhmäTuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet
Levitettävät rasvat

Kovaa rasvaa enintään 30 % rasvasta

Suolaa enintään 1,0 g/100 g

KasviöljytKovaa rasvaa enintään 20 % rasvasta
Juoksevat rasvat

Kovaa rasvaa enintään 20 % rasvasta

Suolaa enintään 1,0 g/100 g

Salaatinkastikkeet

Rasvaa vähintään 25 g/100 g

Kovaa rasvaa enintään 20 % rasvasta

Sokereita enintään 15 g/100 g

Suolaa enintään 1,00 g/100 g

Majoneesit, hampurilais- ja voileipäkastikkeet

Rasvaa enintään 40 g/100 g

Kovaa rasvaa enintään 20 % rasvasta

Suolaa enintään 1,00 g/100 g

Kasvipohjaiset levitteet ja tahnatKovaa rasvaa enintään 20 % rasvasta

Suolaa enintään 0,38 g/100 g  

Sokereita enintään 10 g/100 g