Ravintorasvat ovat tärkeä pehmeän rasvan lähde. Myöntämisperusteiden tavoite on vaikuttaa rasvan laatuun, ei määrään. Kovan rasvan suhteen peruslähtökohtana ovat olleet yleiset ravitsemussuositukset.
Tuoteryhmä | Tuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet |
Levitettävät rasvat | Kovaa rasvaa enintään 30 % rasvasta Suolaa enintään 1,0 g/100 g |
Kasviöljyt | Kovaa rasvaa enintään 20 % rasvasta |
Juoksevat rasvat | Kovaa rasvaa enintään 20 % rasvasta Suolaa enintään 1,0 g/100 g |
Salaatinkastikkeet, majoneesit, hampurilais- ja voileipäkastikkeet | Rasvaa vähintään 25,0 g/100 g Kovaa rasvaa enintään 20 % rasvasta Sokereita enintään 15,0 g/100 g Suolaa enintään 1,00 g/100 g |
Kasvipohjaiset levitteet ja tahnat | Kovaa rasvaa enintään 20 % rasvasta Suolaa enintään 0,38 g/100 g Sokereita enintään 10,0 g/100 g |