Ravintorasvat

Ravintorasvat ovat tärkeä pehmeän rasvan lähde. Myöntämisperusteiden tavoite on vaikuttaa rasvan laatuun, ei määrään. Kovan rasvan suhteen peruslähtökohtana ovat olleet yleiset ravitsemussuositukset.

TuoteryhmäTuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet
Levitettävät rasvat

Tyydyttynyttä rasvaa enintään 30 % rasvasta

Suolaa enintään 1,0 g/100 g

KasviöljytTyydyttynyttä rasvaa enintään 20 % rasvasta
Juoksevat rasvat

Tyydyttynyttä rasvaa enintään 20 % rasvasta

Suolaa enintään 1,0 g/100 g

Salaatinkastikkeet, majoneesit, hampurilais- ja voileipäkastikkeet

Rasvaa vähintään 25,0 g/100 g

Tyydyttynyttä rasvaa enintään 20 % rasvasta

Sokereita enintään 15,0 g/100 g

Suolaa enintään 1,00 g/100 g

Kasvipohjaiset levitteet ja tahnatTyydyttynyttä rasvaa enintään 20 % rasvasta


Suolaa enintään 0,38 g/100 g


Sokereita enintään 10,0 g/100 g