Tässä elintarvikeryhmässä kriteerit keskittyvät suolan ja rasvan maltilliseen saantiin sekä riittävään kasvisten määrään tuotteissa.
Tuoteryhmä | Tuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet |
Tuoreet tai käsitellyt vihannekset, juurekset, marjat, hedelmät, sienet, pähkinät, siemenet, linssit, pavut ja kikherneet | Rasva: ei lisättyä rasvaa |
Prosessoidut pavut, kikherneet, linssit ja soijapaputuotteet Esim. säilötyt pavut ja kikherneet | Rasva: ei lisättyä rasvaa Tyydyttynyt rasva: - Sokerit: ei lisättyä sokeria Kuitu: - Suola: enintään 0,50 g/100 g |
Säilykekasvikset Säilötyt vihannekset, juurekset ja sienet | Rasva: enintään 2,0 g/100 g, tai jos rasvaa 2,1 - 10,0 g/100 g, tyydyttynyttä rasvaa enintään 20 % Sokerit: - Kuitu: - Suola: ei lisättyä suolaa tai natriumia sisältäviä aineksia |