Kasvikset

Tässä elintarvikeryhmässä kriteerit keskittyvät suolan ja rasvan maltilliseen saantiin sekä riittävään kasvisten määrään tuotteissa.

TuoteryhmäTuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet

Tuoreet tai käsitellyt vihannekset, juurekset, marjat, hedelmät, sienet, pähkinät, siemenet, linssit, pavut ja kikherneet

Sallitaan pilkotut, raastetut, soseutetut, pakastetut, keitetyt ja kuivatut tuotteet.
Marjoissa ja hedelmissä ei sallita kuivattuja tai jauhettuja tuotteita.
Ei kookosta.

Rasva: ei lisättyä rasvaa
Tyydyttynyt rasva: -
Sokerit: ei lisättyä sokeria
Kuitu: -
Suola: ei lisättyä suolaa tai natriumia sisältäviä aineita

Prosessoidut pavut, kikherneet, linssit ja soijapaputuotteet

Esim. säilötyt pavut ja kikherneet
Rasva: ei lisättyä rasvaa
Tyydyttynyt rasva: -
Sokerit: ei lisättyä sokeria
Kuitu: -
Suola: enintään 0,50 g/100 g
Säilykekasvikset

Säilötyt vihannekset, juurekset ja sienet
Rasva: enintään 2,0 g/100 g,
tai
jos rasvaa 2,1 - 10,0 g/100 g,
tyydyttynyttä rasvaa enintään 20 %
Sokerit: -
Kuitu: -
Suola: ei lisättyä suolaa tai natriumia sisältäviä aineksia