Kasvikset

Tuoreilla kasviksilla ei olekaan rasvan ja suolan saannille olennaista merkitystä, mutta markkinoilla on nykyään kasvistuotteita, joissa on yllättävän paljon suolaa. Esimerkiksi toisissa perunasoseaineksissa tai wokkisekoituksissa on suolaa ja rasvaakin melko runsaasti, toisissa sitä ei ole lainkaan. Näin ollen pakaste, joka ei sisällä suolaa, on parempi valinta omassa tuoteryhmässään. Myös erilaisissa kasvipohjaisissa proteiininlähteissä on eroja: toiset ovat rasvan ja suolan suhteen parempia kuin toiset.

TuoteryhmäTuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet
Tuoreet kasvikset, marjat ja hedelmätKaikki suositeltavia, paitsi kookos

Tuoreenomaiset kasvikset, hedelmät ja marjat sekä kuivatut marjat

Esimerkiksi käsittelemättömät tuoteet, pakastevihannekset tai valmiiksi kuoritut vihannekset

Ei lisättyä rasvaa

Ei lisättyä sokeria

Ei lisättyä suolaa eikä natriumia sisältäviä aineita

Kuivatut herneet, pavut, kikherneet, linssit ja soijapaputuotteet

Ei lisättyä rasvaa tai sokeria

Ei lisättyä sokeria

Ei lisättyä suolaa eikä natriumia sisältäviä aineita

Prosessoidut pavut, kikherneet, linssit ja soijapaputuotteet

(esim. säilötyt pavut ja kikherneet) 
Ei lisättyä sokeria

Suolaa enintään 0,63 g/100 g
Kova, maustamaton tofu

Ei lisättyä rasvaa tai sokeria

Ei lisättyä sokeria

Ei lisättyä suolaa eikä natriumia sisältäviä aineita

Kova, maustettu tofuMarinadissa enintään  20 % kovaa rasvaa

Suolaa (tofu + marinadi) enintään
1,00 g/100 g
Pähkinät ja siemenet

Ei lisättyä rasvaa tai sokeria

Ei lisättyä suolaa eikä natriumia sisältäviä aineita

SäilykekasviksetRasvaa enintään 2 g/100 g,
tai jos rasvaa 2,1 - 10 g/100 g, kovaa rasvaa 20 %  

Ei lisättyä suolaa tai natriumia sisältäviä aineksia.