Hiilihydraattilisäkkeet

Tuoteryhmän tuotteita käytetään aterian proteiinikomponentin lisäkkeenä, jolloin ne kattavat 1/4 lautasesta sekä erityyppisten keitto-, pata- ja laatikkoruokien raaka-aineena. Tässä elintarvikeryhmässä Sydänmerkki ohjaa enemmän kuitua, mutta maltillisesti suolaa sisältävien tuotteiden valintaan. Rasvan osalta tarkoitus on vähentää kovan rasvan saantia.

Tuoteryhmä Tuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet
Peruna- tai bataattituotteet 
Valmiit soseainekset, gratiinit, röstit jne. tai raaka-aineet, joihin on lisätty rasvan ja suolan lähteitä

Käyttövalmis tuote tai ohjeen mukaan valmistetun, valmiin tuotteen ravintosisältö



 

Rasvaa ≤ 5,0 g/100g 
Kovaa rasvaa ≤ 1,0 g/100 g 
Suolaa ≤ 0,6 g/100 g
Riisi ja riisinuudeli

Raaka-aine (kuiva riisi tai riisinuudeli)

Käyttövalmis tuote tai ohjeen mukaan valmistetun, valmiin tuotteen ravintosisältö





Kuitua ≥ 3,0 g/100 g (raaka-aineessa, ei valmiissa tuotteessa)   


Kovaa rasvaa ≤ 0,7 g/100 g 
Suolaa ≤ 0,5 g/100 g 
Kuitua ≥ 3 g/100 g (raaka-aineessa, ei valmiissa tuotteessa)
Muut viljalisäkkeet 
Esimerkiksi pasta, ohra-, vehnä- ja kaurasuurimot, viljaseokset, couscous ja muut vastaavat. 

Raaka-aine (kuiva pasta, suurimot yms.)

Käyttövalmis tuote tai ohjeen mukaan valmistetun, valmiin tuotteen ravintosisältöä






Kuitua ≥ 6,0 g/100 g (raaka-aineessa, ei valmiissa tuotteessa) 


Kovaa rasvaa ≤ 0,7 g/100 g 
Suolaa ≤ 0,5 g/100 g 
Kuitua ≥ 6,0 g/100 g (raaka-aineessa, ei valmiissa tuotteessa)