Pistou-keitto



Raaka-aineet

3 kg
lehtiselleri, viipale, tuore
1 kg
purjosipuli, viipale, tuore
1 kg
sipuli, kuutio (1x1 cm), tuore
0.2 kg
tomaattipyree
0.2 kg
valkosipuli, murska, tuore
0.02 kg
basilika, kuivattu
0.02 kg
timjami, kuivattu
0.6 kg
rypsiöljy
2.5 kg
porkkana, kuutio (1x1 cm), tuore
2.5 kg
peruna, kuutio (1x1 cm), tuore
5 kg
tomaattimurska tai paseerattu tomaatti
12 kg
vesi
4 kg
valkopapu, keitetty
2.5 kg
papu, vihreä, pakaste
0.09 kg
merisuola
0.005 kg
mustapippuri, rouhe
0.15 kg
basilika, pilkottu, tuore
2 kg
tomaatti, tuore
0.4 kg
juusto, raaste, parmesan (rasvaa 28 %, esim. Kespro Menu Parmesanlastu)
0.15 kg
valkosipuli, murska, tuore
0.25 kg
basilika, silputtu, tuore
0.2 kg
oliiviöljy, kylmäpuristettu

Valmistusohje

1. Viipaloi lehtiselleri ja purjosipuli. Hauduta purjoa, sipulia, tomaattipyreetä, valkosipulia, kuivattua basilikaa ja timjamia 5 minuttia miedolla lämmöllä öljyssä. 2. Lisää porkkana, peruna, tomaattimurska, vesi ja keitetyt valkopavut (raakapaino 1,3 kg). Hauduta miedolla lämmöllä 50 minuuttia. 3. Lisää vihreät pavut, lehtiselleri, suola, mustapippuri ja tuore basilika. Hauduta 10 minuuttia. 4. Lisää vettä tarvittaessa. 5. Pistou-tahna: Keitä tomaatteja 45 sekuntia ja kuori ne. Raasta parmesaani. Sekoita tomaatit, parmesaani, valkosipuli, basilika ja oliiviöljy tehosekoittimella. Tarjoile pistou-tahnaa keiton kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
2.8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen