Peruna-kukkakaalimureke ja pinaatti-sitruskastike

Annos: mureketta 280 g ja kastiketta 80 g. 34 annosta. 2 kpl 1/1-65 GN, 17 annosta / vuoka TAI 3 kpl 40 cm vuokaleipävuokaa, 17 annosta / vuoka.



Raaka-aineet

4 kg
peruna, raaka
2.5 kg
kukkakaali, lohko, tuore
0.8 kg
purjosipuli, viipale, tuore
0.8 kg
paprika, kuutio (1x1 cm), tuore
0.8 kg
kasvirasvasekoite, maitopohjainen, vähälakt., 15 %
1 kg
kananmuna
0.2 kg
rypsiöljy
0.1 kg
maissitärkkelys
0.12 kg
basilika, pilkottu, tuore
0.001 kg
timjami, kuivattu
0.06 kg
yrttisuola (suolaa 85 %, esim. Meira)
0.001 kg
mustapippuri, jauhe
0.001 kg
muskottipähkinä, jauhe
2.5 kg
jogurtti, luonnon, maustamaton, vähälakt., 2,5 %
0.24 kg
sitruuna, kuori ja mehu
0.16 kg
limetti, kuori ja mehu
0.2 kg
pinaatti, hienonnettu, pakaste
0.002 kg
yrttisuola (suolaa 85 %, esim. Meira)
0.03 kg
hunaja, juokseva

Valmistusohje

1. Kypsennä perunat ja soseuta. Kypsennä kukkakaalilohkot. Hienonna purjo ja pilko paprikat. 2. Sekoita perunasose, kukkakaali, paprika, kerma, kananmunat, öljy, maissitärkkelys ja mausteet. 3. Nostele massa vuokiin. Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia. Jäähdytä mureke kylmäksi. 4. Leikkaa annospaloiksi ja kuumenna uunissa. 5. Pinaatti-sitruskastike: Sekoita jogurtin joukkoon sitrusten kuori, mehu, pinaatti ja mausteet. Tarjoa erikseen murekkeen kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
4.1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen