Sydänmerkin asiantuntijaryhmän piti tavata syksyllä kaksi kertaa, mutta marraskuun tapaaminen jouduttiin peruuttamaan sairastumisen vuoksi. Syyskuun kokous kuitenkin pidettiin. Kokouksessa käsiteltiin valmisruokien elintarvikeryhmää. Kyseisestä ryhmästä kriteereitä kehitettiin toistaiseksi valmisruokien ja keittojen ja keittovalmisteiden osalta. Osan tuoteryhmistä, kuten perunalisäkkeiden kriteereiden kehitystyö jatkuu vielä.
- Valmisruokien ja keittojen kriteeriä kehitettiin rasvan osalta. Molemmissa tuoteryhmissä saa olla enemmän rasvaa, laadun ollessa kohdallaan. Uudet kriteerit ovat
Valmisruoat | Rasvaa enintään 2 g/100 g, tai jos rasvaa 2,1-8 g/100 g kovaa rasvaa enintään 33 % rasvasta Suolaa enintään 0,75 g/ 100 g |
Keitot ja keittovalmisteet | Rasvaa enintään 3 g, tai jos rasvaa 3,1 g - 6 g/100 g, kovaa rasvaa enintään 1,5 g/100 g Suolaa enintään 0,70 g/100 g |
Ensi vuoden kehityskohteista keskustellaan parhaillaan. Kehitysehdotukset tai -toiveet kriteereihin liittyen voi lähettää Sydänmerkin asiantuntijaryhmän sihteerille Anna Karalle (anna.kara@sydanliitto.fi).