Ravintorasvat

Ravintorasvat ovat tärkeä pehmeän rasvan lähde. Myöntämisperusteiden tavoite on vaikuttaa rasvan laatuun, ei määrään. Kovan rasvan suhteen peruslähtökohtana ovat olleet yleiset ravitsemussuositukset.

TuoteryhmäTuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet
Levitettävät rasvat

Rasva: -
Tyydyttynyttä rasvaa enintään 30 % rasvasta
Sokerit: -
Kuitu: -
Suola: enintään 1,0 g/100 g

KasviöljytRasva: -
Tyydyttynyttä rasvaa enintään 20 % rasvasta
Sokerit: ei sokeria sisältäviä aineita
Kuitu: -
Suola: ei lisättyä suolaa tai natriumia sisältäviä aineita
Juoksevat rasvat

Rasva: -
Tyydyttynyttä rasvaa enintään 20 % rasvasta
Sokerit: -
Kuitu: -
Suola: enintään 1,0 g/100 g

Salaatinkastikkeet, majoneesit, hampurilais- ja voileipäkastikkeet

Rasva: vähintään 25,0 g/100 g
Tyydyttynyttä rasvaa enintään 20 % rasvasta
Sokerit: enintään 15,0 g/100 g
Kuitu: -
Suola: enintään 1,00 g/100 g

Kasvipohjaiset levitteet ja tahnat

Esim. palkokasvi-, pähkinä- ja siemenpohjaiset levitteet ja tahnat
Rasva: -
Tyydyttynyttä rasvaa enintään 20 % rasvasta
Sokerit: enintään 10,0 g/100 g
Kuitu: -
Suola: enintään 0,38 g/100 g