Kasvikset

Tässä elintarvikeryhmässä kriteerit keskittyvät suolan ja rasvan maltilliseen saantiin sekä riittävään kasvisten määrään tuotteissa.

TuoteryhmäTuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet

Tuoreet tai käsitellyt* vihannekset, juurekset, marjat**, hedelmät**, sienet, pähkinät, siemenet, linssit, pavut ja kikherneet

*Sallitaan pilkotut, raastetut, soseutetut, pakastetut, keitetyt ja kuivatut tuotteet
**Ei sallita kuivattuja tai jauhettuja hedelmiä tai marjoja.
Ei kookosta

Rasva: ei lisättyä rasvaa
Tyydyttynyt rasva: -
Sokerit: ei lisättyä sokeria
Kuitu: -
Suola: ei lisättyä suolaa tai natriumia sisältäviä aineita

Prosessoidut pavut, kikherneet, linssit ja soijapaputuotteet

Esim. säilötyt pavut ja kikherneet
Rasva: ei lisättyä rasvaa
Tyydyttynyt rasva: -
Sokerit: ei lisättyä sokeria
Kuitu: -
Suola: enintään 0,50 g/100 g
Säilykekasvikset

Säilötyt vihannekset, juurekset ja sienet
Rasva: enintään 2,0 g/100 g,
tai
jos rasvaa 2,1 - 10,0 g/100 g,
tyydyttynyttä rasvaa enintään 20 %
Sokerit: -
Kuitu: -
Suola: ei lisättyä suolaa tai natriumia sisältäviä aineksia