K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Veriappelsiinikakku

K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Retroherkku keikauskakku on herkullinen myös veriappelsiinista valmistettuna. Veriappelsiinikakku säilyy mehevänä usean päivän ajan ja maistuu ihanalta sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
2 dl
maustamatonta jogurttia tai piimää
Sydänmerkki-tuote
1 ½ dl
rypsiöljyä tai pullomargariinia
2
munaa
1
veriappelsiinin kuori
Sydänmerkki-tuote
3 dl
spelttijauhoja
1 ¾ dl (n. 75 g)
mantelijauhoja
1 ½ dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
vaniljasokeria
Päälle
Sydänmerkki-tuote
5
veriappelsiinia
1 ½ dl
sokeria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Valmista ensin kakun päällinen. Pese 3 veriappelsiinia kuumalla vedellä. Leikkaa kaksi appelsiinia kuorineen ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Siirrä viipaleet kattilaan.
2. Raasta kolmannen appelsiinin kuori ja siirrä raaste sivuun kakkutaikinaa varten. Purista raastetusta appelsiinista ja kahdesta muusta appelsiinista mehu (2 dl). Kaada mehu ja sokeri viipaleiden päälle ja keitä 5 minuuttia. Nosta appelsiiniviipaleet lautaselle odottamaan. Keitä lientä kovalla lämmöllä ilman kantta 8-10 minuuttia tai kunnes seos sakenee siirappimaiseksi. Siirappia tulisi olla 1 dl.
3. Voitele kakkuvuoka (Ø 24 cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Älä käytä irtopohjavuokaa, sillä siirappi saattaa kiehua pohjan ja reunan välistä uunin pohjalle. Levitä appelsiiniviipaleet vuoan pohjalle limittäin ja kaada päälle siirappiseos.
4. Valmista kakku. Sekoita kulhossa kosteat ainekset ja appelsiinin kuoriraaste. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Kaavi taikina vuokaan ja tasoita pinta.
5. Paista kakkua 175 asteessa, hieman keskitasoa alemmalla tasolla, 45 – 50 minuuttia. Jos kakun pinta alkaa tummua, peitä vuoka leivinpaperilla. Kokeile kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 15 minuuttia ja kumoa se tarjoilulautaselle. Poista leivinpaperi hedelmien pinnalta.

Vinkki

Testaa myös kahvipöydän muut herkkukakut: viikunakakku, punajuurikakku, sitruunapulla ja piimäkakku

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
280 kcal
Rasvaa
17 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
16 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
280 kcal
Rasvaa
17 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
16 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g