selected site: professionals
other site url: https://www.sydanmerkki.fi/
Viikunakakku
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Viikunakakku

K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Viikunakakun voi leipoa hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Kakku vain mehevöityy ja maku paranee aromien tasaantuessa. Kuorrutus juuri ennen kahvihetkeä viimeistelee kakun juhlavaksi, mutta viikunakakku maistuu hyvin myös ilman tuorejuustohuntua.



Raaka-aineet

Pohja
1 pss (200 g)
pehmeitä viikunoita
Sydänmerkki-tuote
1
sitruuna
½ dl
viskiä
2
munaa
3 dl
fariinisokeria
4 dl
vehnäjauhoa
Sydänmerkki-tuote
1 dl
mantelirouhetta
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
Sydänmerkki-tuote
2 dl
maitoa
Sydänmerkki-tuote
1 dl
pullorasvaa
Koristelu
1 tl
tomusokeria TAI
Sydänmerkki-tuote
200 g
tuorejuustoa
2 rkl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
Sydänmerkki-tuote
3
viikunaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Pilko viikunat noin ½ sentin kuutioiksi. Poista samalla mahdolliset kovat kannat. Pese sitruuna ja raasta keltainen kuori. Sekoita viikunapalat, sitruunankuori ja viski. Anna hedelmäpalojen maustua taikinan tekemisen ajan.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset, maito, rasva ja hedelmät liemineen. Sekoita nopeasti.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 20 cm) ja paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.
4. Jos et tarjoa kakkua heti, laita jäähtyneenä muovipussiin tai tiiviiseen rasiaan ja säilytä viileässä. Viikunakakun voi myös pakastaa. Koristelu joko tomusokeritupsauksella tai tuorejuustokuorrutuksella ennen tarjoilua.
5. Tuorejuustokuorrutus: sekoita tuorejuusto ja sokerit. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle ja koristele viikunalohkoilla.

Vinkki

  • Viskin sijaan kakkuun sopii rommi tai konjakki. . Alkoholi haihtuu kypsennyksen aikana, mutta jos haluat valmistaa kakun ilman, esimerkiksi sitruuna- tai appelsiinimehu ovat hyviä vaihtoehtoja.
  • Voit paistaa kakun myös matalassa, leivinpaperilla vuoratussa piirakkavuoassa. Paistoaika on tällöin noin 30 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
270 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
37 g
josta sokereita
11 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.4 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
270 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
37 g
josta sokereita
11 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.4 g