Sitruunapulla
Nimestään huolimatta tämä mehevä leivonnainen ei ole pullaa vaan kakkua. Jo mummon kahvipöydästä tuttu kahvileipä maistuu sitruunan ystävälle.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote200 grasiamargariinia
-
2 ½ dlsokeria
-
3munaa
-
1 dllemon curdia
-
1sitruunan kuori
-
Sydänmerkki-tuote½ dlsitruunamehua
-
4 dlvehnäjauhoja
-
2 tlleivinjauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
- Koristeeksi
-
1 rkltomusokeria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat, lemon curd, hyvin pestyn sitruunan kuori ja sitruunanmehu sekä kuivat ainekset. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
2. Jaa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan tai pieniin kakkuvuokiin (7-8 kpl). Kypsennä isoa kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia ja pieniä 15–20 minuuttia, tarkista kypsyys tikulla.
Makeat leivonnaiset
Kakut ja muffinit
Viljatuotteet
Kiireettömään kokkaukseen
Juhlan aikaan
Parasta sitruksista
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
350 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.3 g
Hiilihydraatteja
50 g
josta sokereita
31 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
350 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.3 g
Hiilihydraatteja
50 g
josta sokereita
31 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g