Valkosipuliperunat
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 kgperunoita
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote5valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote2 oksaatuoretta rosmariinia
-
4 rklvehnäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote2 ½ dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
Sydänmerkki-tuote2 ½ dlrasvatonta maitoa
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote¼ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Viipaloi kuoritut perunat ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi sipuli ja hienonna valkosipulin kynnet.
2. Kuumenna rypsiöljy isossa kattilassa ja lisää joukkoon sipulit, perunaviipaleet sekä rosmariini. Pyöräytä ja lisää vehnäjauhot. Kaada kattilaan maito ja kiehauta hyvin sekoittaen. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja kaada perunat vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa n. 1 tunti.
Vinkki
Voit oikaista ruuanvalmistuksessa poimimalla kermaperunoiden perunaviipaleet tai suikaleet pakastealtaasta.