Possurulla ja hasselbackan juurekset
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
137 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 kgporsaan ulkofilettä
-
1 tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote¼ tlrouhittua mustapippuria
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote150 gjuuriselleriä
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
1 dlkuivattuja karpaloita
-
Sydänmerkki-tuote2 oksaarosmariinia
-
2 rklviikunahilloa
- Ruskistamiseen
-
2 rklöljyä tai pullomargariinina
- Hasselbackan juurekset
-
Sydänmerkki-tuote400 gpieniä punajuuria
-
Sydänmerkki-tuote400 gpieniä keltajuuria
-
Sydänmerkki-tuote500 gpieniä palsternakkoja
-
¾ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote¼ tlrouhittua mustapippuria
- Yrttiöljy
-
Sydänmerkki-tuote1 dlöljyä
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkutimjamia
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkurosmariinia
Valmistusohje
1. Surauta yrttiöljyn ainekset keskenään sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
2. Possun täytettä varten kuori ja raasta juuriselleri. Kuullota se pehmeäksi öljyssä pannulla. Sekoita joukkoon karpalot,hienonnettu rosmariini ja viikunahillo. Anna jäähtyä haaleaksi.
3. Pese ja kuori hasselbackan juurekset. Jos juurekset ovat isoja, puolita ne. Leikkaa juureksiin viiltoja n. 2 mm:n välein hieman puolivälin alapuolelle saakka. Laita juurekset uunipellille ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä juureksia 200-asteisessa uunissa ensin 20 minuuttia.
4. Valmistele juuresten kypsyessä possurulla. Leikkaa filee yhtenäiseksi levyksi: tee fileen keskelle pituussuunnassa syvä viilto, mutta älä leikkaa filettä puoliksi. Tee samansyvyinen viilto oikealle puolelle, jolloin filee aukeaa kuin kirja. Tee sama vasemmalle puolelle. Näin lihasta muodostuu levy. Nuiji levy muovikelmun alla tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Levitä juuriselleriseos levyn pinnalle ja rullaa levy lyhyemmästä päästä kääretortun tapaan rullaksi. Sido rulla esim. paistinarulla ja ruskista pinta pannulla rasvassa kauniin ruskeaksi.
6. Laita rulla pellille juuresten kylkeen. Levitä juuresten päälle yrttiöljyä. Jatka kypsentämistä noin 30 -40 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 70 astetta.
7. Nosta uunista ja peitä foliolla 10 minuutiksi. Jos juurekset ovat vielä raakoja, anna jatka kypsennystä lihan vetäytymisen ajan. Viipaloi rulla ja tarjoa Hasselbackan juuresten kanssa.
Vinkki
- Käsittele punajuuret viimeiseksi sillä ne värjäävät veitsen ja leikkuulaudan.
- Laita kasvikset leikkaamisen ajaksi kauhaan tai suureen lusikkaan - kauhan reunat estävät veistä lipsahtamasta liian alas ja juurekset pysyvät kasassa.
- Pieniä punajuuria riittää 5 kpl, keltajuuria 4 ja palsternakkoja 3. Jos juurekset ovat isoja, puolita ne ja tee viillot kuperalle puolelle. Puolittaminen takaa, että juurekset kypsyvät yhtäaikaa lihan kanssa.