G Gluteeniton
Mu Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Possurulla ja hasselbackan juurekset

G Gluteeniton
Mu Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Täytetty porsaanfileerulla on juhlavaa tarjottavaa viikonloppuaterioille, vieraille tai oman perheen kesken. Se on hyvä valinta myös pienen perheen jouluaterialle.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
1 kg
porsaan ulkofilettä
1 tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Täyte
Sydänmerkki-tuote
150 g
juuriselleriä
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
1 dl
kuivattuja karpaloita
Sydänmerkki-tuote
2 oksaa
rosmariinia
2 rkl
viikunahilloa
Ruskistamiseen
2 rkl
öljyä tai pullomargariinina
Hasselbackan juurekset
Sydänmerkki-tuote
400 g
pieniä punajuuria
Sydänmerkki-tuote
400 g
pieniä keltajuuria
Sydänmerkki-tuote
500 g
pieniä palsternakkoja
¾ tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Yrttiöljy
Sydänmerkki-tuote
1 dl
öljyä
Sydänmerkki-tuote
½ ruukku
timjamia
Sydänmerkki-tuote
½ ruukku
rosmariinia
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Surauta yrttiöljyn ainekset keskenään sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
2. Possun täytettä varten kuori ja raasta juuriselleri. Kuullota se pehmeäksi öljyssä pannulla. Sekoita joukkoon karpalot,hienonnettu rosmariini ja viikunahillo. Anna jäähtyä haaleaksi.
3. Pese ja kuori hasselbackan juurekset. Jos juurekset ovat isoja, puolita ne. Leikkaa juureksiin viiltoja n. 2 mm:n välein hieman puolivälin alapuolelle saakka. Laita juurekset uunipellille ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä juureksia 200-asteisessa uunissa ensin 20 minuuttia.
4. Valmistele juuresten kypsyessä possurulla. Leikkaa filee yhtenäiseksi levyksi: tee fileen keskelle pituussuunnassa syvä viilto, mutta älä leikkaa filettä puoliksi. Tee samansyvyinen viilto oikealle puolelle, jolloin filee aukeaa kuin kirja. Tee sama vasemmalle puolelle. Näin lihasta muodostuu levy. Nuiji levy muovikelmun alla tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Levitä juuriselleriseos levyn pinnalle ja rullaa levy lyhyemmästä päästä kääretortun tapaan rullaksi. Sido rulla esim. paistinarulla ja ruskista pinta pannulla rasvassa kauniin ruskeaksi.
6. Laita rulla pellille juuresten kylkeen. Levitä juuresten päälle yrttiöljyä. Jatka kypsentämistä noin 30 -40 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 70 astetta.
7. Nosta uunista ja peitä foliolla 10 minuutiksi. Jos juurekset ovat vielä raakoja, anna jatka kypsennystä lihan vetäytymisen ajan. Viipaloi rulla ja tarjoa Hasselbackan juuresten kanssa.

Vinkki

  • Käsittele punajuuret viimeiseksi sillä ne värjäävät veitsen ja leikkuulaudan.
  • Laita kasvikset leikkaamisen ajaksi kauhaan tai suureen lusikkaan - kauhan reunat estävät veistä lipsahtamasta liian alas ja juurekset pysyvät kasassa.
  • Pieniä punajuuria riittää 5 kpl, keltajuuria 4 ja palsternakkoja 3. Jos juurekset ovat isoja, puolita ne ja tee viillot kuperalle puolelle. Puolittaminen takaa, että juurekset kypsyvät yhtäaikaa lihan kanssa.

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
137 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.5 g
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
137 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.5 g