Marjaletut
Lettujen paistaminen onnistuu myös nuotiolla. Fiksu ottaa valmiin taikinan mukaan maitopurkissa. Letut väritetään vaihteeksi marjasattumilla.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote4 dlmaitoa
-
2 dlhiivaleipäjauhoja
-
1muna
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä tai pullomargariinia
-
1 rklsokeria
-
¼ tlsuolaa
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote2 dlmustikoita
- Paistamiseen
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä tai pullomargariinia
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Sekoita ainekset ja kaada korkilliseen maitotölkkiin, jos paistat lettuja retkiolosuhteissa. Anna turvota ainakin puolisen tuntia.
2. Kaada taikinaa kevyesti rasvatulle lettupannulle ja ripottele pinnalle marjoja. Paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
Vinkki
Voit käyttää hiivaleipäjauhojen sijaan tavallisia vehnäjauhoja tai vehnäjauhojen ja ohrajauhojen sekoitusta.
Välipalat ja jälkiruoat
Letut ja pannarit
Marjat ja hedelmät
Viljatuotteet
Helpot ohjeet
Alle tunnin sapuskat
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
164 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.3 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Anna Kara
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
164 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.3 g