selected site: professionals
other site url: https://www.sydanmerkki.fi/
Marinoidut juurekset
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Marinoidut juurekset

M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Marinoimalla eli kotoisasti pikkelöinnillä juureksista ja muista kasviksista saa kauniin ja pirteän lisäkkeen ruokapöytään tai salaattiin.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
500 g
juureksia, 3 eri väristä (esim. porkkanaa, lanttua, retiisiä)
Marinadi
2 dl
vettä
1 dl
valkoviinietikkaa
½ dl
sokeria
15
kokonaista valkopippuria
5–10
kokonaista neilikkaa
2–3
laakerinlehteä
1 tl
sinapinsiemeniä
¼ tl
suolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori juurekset ja viipaloi ohuiksi.
2. Mittaa marinadin ainekset kattilaan ja anna kiehahtaa.
3. Lisää juuresviipaleet kattilaan, kiehauta ja siirrä kattila pois liedeltä.
4. Kun marinadi on jäähtynyt, kaada juurekset liemineen purkkiin ja siirrä jääkaappiin.
5. Anna maustua seuraavaan päivään tai ainakin muutama tunti ja tarjoa lisäkkeenä.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
51 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki/Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki/Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
51 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g