Kuva: Sydänmerkki/Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

500 g
juureksia, 3 eri väristä (esim. porkkanaa, lanttua, retiisiä)
Marinadi
2 dl
vettä
1 dl
valkoviinietikkaa
½ dl
sokeria
15
kokonaista valkopippuria
5–10
kokonaista neilikkaa
2–3
laakerinlehteä
1 tl
sinapinsiemeniä
¼ tl
suolaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
51 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Marinoidut juurekset

Marinoimalla eli pikkelöinnillä juureksista ja muista kasviksista saa kauniin ja pirteän lisäkkeen ruokapöytään tai salaattiin.

Marinoimalla eli pikkelöinnillä juureksista ja muista kasviksista saa kauniin ja pirteän lisäkkeen ruokapöytään tai salaattiin.

Kuva: Sydänmerkki/Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
500 g
juureksia, 3 eri väristä (esim. porkkanaa, lanttua, retiisiä)
Marinadi
2 dl
vettä
1 dl
valkoviinietikkaa
½ dl
sokeria
15
kokonaista valkopippuria
5–10
kokonaista neilikkaa
2–3
laakerinlehteä
1 tl
sinapinsiemeniä
¼ tl
suolaa

Valmistusohje

1.
Kuori juurekset ja viipaloi ohuiksi.
2.
Mittaa marinadin ainekset kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää juuresviipaleet kattilaan, kiehauta ja siirrä kattila pois liedeltä.
3.
Kun seos on jäähtynyt, kaada juurekset liemineen purkkiin ja siirrä jääkaappiin.
4.
Anna maustua seuraavaan päivään tai ainakin muutama tunti. Tarjoa lisäkkeenä.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
51 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g