L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Marinoidut juurekset

L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Marinoimalla saa juureksista kauniin ja pirteän lisäkkeen talviseen ruokapöytään.



Raaka-aineet

500 g
juureksia, 3 eri väristä (esim. porkkanaa, lanttua, retiisiä)
Marinadi
2 dl
vettä
1 dl
valkoviinietikkaa
½ dl
sokeria
15
kokonaista valkopippuria
5–10
kokonaista neilikkaa
2–3
laakerinlehteä
1 tl
sinapinsiemeniä
¼ tl
suolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori juurekset ja viipaloi ohuiksi.
2. Mittaa marinadin ainekset kattilaan ja anna kiehahtaa.
3. Lisää juuresviipaleet kattilaan, kiehauta ja siirrä kattila pois liedeltä.
4. Kun marinadi on jäähtynyt, kaada juurekset liemineen purkkiin ja siirrä jääkaappiin.
5. Anna maustua seuraavaan päivään tai ainakin muutama tunti ja tarjoa lisäkkeenä.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
51 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.0 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki/Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki/Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
51 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.0 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g