Paahdetut pavut
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
18 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
7 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
-
230g (1 prk)kikherneitä
-
380g (1 prk)kidneypapuja
-
1 tlmausteita, esim. savupaprikaa, valkosipulijauhetta, jauhettua korianteria, inkivääriä, yrttejä
Valmistusohje
1. Avaa säilyketölkit ja valuta liemi. Jos papujen pinnalla on paksulti säilöntälientä, huuhtele siivilässä. Laita pavut ja kikherneet omiin kulhoihinsa.
2. Lisää papujen ja kikherneiden joukkoon haluamaasi maustetta noin ½ tl ja sekoita. Kaada pavut pellille leivinpaperin päälle.
3. Paahda 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia tai kunnes pavut ovat saaneet väriä ja pinta on tullut rapeaksi.
Vinkki
- Muita hyviä napostelupaloja: popkornit, juuressipsit