Paahdetut pavut
Avaa tölkki tai pari suosikkipapujasi, mausta ne makusi mukaan ja paahda uunissa rapeiksi suupaloiksi. Näin sinulla on käsissäsi terveellinen välipala tai proteiinirikas salaatin tai kasviskeiton lisäke. Kaiken lisäksi paahdetut pavut räjähtävät uunissa hauskan näköisiksi palleroiksi.
Raaka-aineet
-
230g (1 prk)kikherneitä
-
380g (1 prk)kidneypapuja
-
1 tlmausteita, esim. savupaprikaa, valkosipulijauhetta, jauhettua korianteria, inkivääriä, yrttejä
Valmistusohje
1. Avaa säilyketölkit ja valuta liemi. Jos papujen pinnalla on paksulti säilöntälientä, huuhtele siivilässä. Laita pavut ja kikherneet omiin kulhoihinsa.
2. Lisää papujen ja kikherneiden joukkoon haluamaasi maustetta noin ½ tl ja sekoita. Kaada pavut pellille leivinpaperin päälle.
3. Paahda 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia tai kunnes pavut ovat saaneet väriä ja pinta on tullut rapeaksi.
Vinkki
- Muita hyviä napostelupaloja: popkornit, juuressipsit
Lisäkkeet
Kasvislisäkkeet
Välipalat ja jälkiruoat
Naposteltavat
Kasviproteiini
Helpot ohjeet
Alle tunnin sapuskat
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
18 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
7 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.4 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
18 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
7 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.4 g