Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

6 dl
vettä
3 dl
bulguria
3
tomaattia
½
kurkku
1
punasipuli
1
ruukku tuoretta persiljaa
1
ruukku tuoretta minttua
100 g
tuoretta pinaattia
1
sitruunan mehu
½ dl
öljyä
1 tl
suolaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
85 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
Helppo

Taboulleh

Raikas kasvis-bulgursalaatti soveltuu herkutteluun sellaisenaan tai lisäkkeeksi aterialle.

Raikas kasvis-bulgursalaatti soveltuu herkutteluun sellaisenaan tai lisäkkeeksi aterialle.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
6 dl
vettä
3 dl
bulguria
3
tomaattia
½
kurkku
1
punasipuli
1
ruukku tuoretta persiljaa
1
ruukku tuoretta minttua
100 g
tuoretta pinaattia
1
sitruunan mehu
½ dl
öljyä
1 tl
suolaa

Valmistusohje

1.
Kiehauta vesi ja lisää bulgur. Keitä bulgur kypsäksi – kypsennysajan (noin 10 minuuttia) löydät paketista. Anna suurimoiden jäähtyä. Jäähtyessä mahdollinen ylimääräinen neste imeytyy suurimoihin.
2.
Leikkaa suurimoiden kypsyessä tomaatit ja kurkku pieniksi kuutioiksi.
3.
Silppua sipuli, yrtit ja pinaatti pieniksi paloiksi. Sekoita kasvikset jäähtyneen bulgurin joukkoon.
4.
Lisää lopuksi sitruunamehu, oliiviöljy ja suola ja sekoita tasaiseksi.

Vinkki

  • Jos teet tabboulehin valmiiksi etukäteen, kannattaa tomaatit lisätä salaattiin vasta juuri ennen tarjoilua.
  • Salaatin voi nauttia joko kylmänä tai lämpimänä; uudelleenlämmitys kannattaa tehdä kuitenkin varoen.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
85 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.3 g