G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Sinappi

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Sinapin valmistus itse on helppoa ja nopeaa: ainekset kattilaan, nopea kiehautus ja purkitus. Ja mikä parasta, itse tehtyä sinappia voi maustaa mielin määrin, vaikkapa chilillä, valkosipulilla tai alkoholitujauksella.



Raaka-aineet

1 dl
sinappijauhetta
1 dl
fariinisokeria
Sydänmerkki-tuote
1 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta
2 rkl
viinietikkaa
1 tl
perunajauhoa
Lisämausteita
2 rkl
konjakkia
Sydänmerkki-tuote
2-3
valkosipulin kynttä
1 tl
rosepippuria
½ tl
rouhittua chiliä
½ tl
kuivattuja yrttejä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Sekoita ainekset kattilassa. Halutessasi lisää kattilaan lisämausteeksi tilkka konjakkia, hienonnettua valkosipulia, rouhittua pippuria, chilirouhetta tai yrttejä. Kiehauta ainekset koko ajan puulastalla sekoittaen, kunnes seos sakenee.
2. Purkita sinappi puhtaisiin pieniin lasipurkkeihin ja sulje kannet. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin tekeytymään. Sinappi sakenee hieman jäähtyessään.
3. Sinappi on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua valmistuksesta. Se säilyy jääkaapissa muutaman viikon.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
260 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
37 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
260 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
37 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0 g