Sinappi
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
260 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
37 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0 g
Raaka-aineet
-
1 dlsinappijauhetta
-
1 dlfariinisokeria
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
2 rklviinietikkaa
-
1 tlperunajauhoa
- Lisämausteita
-
2 rklkonjakkia
-
Sydänmerkki-tuote2-3valkosipulin kynttä
-
1 tlrosepippuria
-
½ tlrouhittua chiliä
-
½ tlkuivattuja yrttejä
Valmistusohje
1. Sekoita ainekset kattilassa. Halutessasi lisää kattilaan lisämausteeksi tilkka konjakkia, hienonnettua valkosipulia, rouhittua pippuria, chilirouhetta tai yrttejä. Kiehauta ainekset koko ajan puulastalla sekoittaen, kunnes seos sakenee.
2. Purkita sinappi puhtaisiin pieniin lasipurkkeihin ja sulje kannet. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin tekeytymään. Sinappi sakenee hieman jäähtyessään.
3. Sinappi on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua valmistuksesta. Se säilyy jääkaapissa muutaman viikon.