M Maidoton
K Kasvis (lakto-ovo)

Quorn-jyväsalaatti

M Maidoton
K Kasvis (lakto-ovo)

Maukas ja ruokaisa quorn-salaatti sopii erinomaisesti esimerkiksi lounaaksi.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
2 dl
kokonaisia suurimoita
4 dl
vettä
3 dl
soijapapuja / edamamepapuja (pakaste)
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
Sydänmerkki-tuote
300 g
quornkuutioita (pakaste)
Sydänmerkki-tuote
½
kurkku
Sydänmerkki-tuote
200 g
(miniluumu)tomaatteja
Sydänmerkki-tuote
1
paprika
Kastike
Sydänmerkki-tuote
½ dl
öljyä
Sydänmerkki-tuote
½ dl
sitruunan mehua
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
sinappia
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
sokeria
Sydänmerkki-tuote
1 tl
timjamia
½ tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
½ tl
rouhittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Keitä suurimot kypsiksi vedessä pakkauksen mukaisen ajan verran. Lisää soijapavut ja jatka kypsennystä muutama minuutti. Anna jäähtyä.
2. Lämmitä paistinpannu ja lisää pannulle öljyä. Kaada jäiset Quorn-palat pannulle ja pyörittele miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia eli kunnes palat ovat sisältä lämpimiä ja pinta on saanut hieman väriä.Anna palojen jäähtyä.
3. Pilko kasvikset ja sekoita jäähtyneiden quorn-kuutioiden ja vehnäjyvä-soijaseoksen kanssa.
4. Purista mehu sitruunasta ja tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kaada salaatin joukkoon ja anna maustua ainakin puoli tuntia.

Vinkki

  • Suurimot voivat olla esimerkiksi ohrasta tai kaurasta.
  • Jos et jaksa tehdä kastiketta itse, käytä valmiskastikkeita makusi mukaan.
  • Muita salaattireseptejä löydät täältä.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
116 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.4 g
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
116 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.4 g