Quorn-jyväsalaatti
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
116 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote2 dlkokonaisia suurimoita
-
4 dlvettä
-
3 dlsoijapapuja / edamamepapuja (pakaste)
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote300 gquornkuutioita (pakaste)
-
Sydänmerkki-tuote½kurkku
-
Sydänmerkki-tuote200 g(miniluumu)tomaatteja
-
Sydänmerkki-tuote1paprika
- Kastike
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä
-
Sydänmerkki-tuote½ dlsitruunan mehua
-
Sydänmerkki-tuote1 rklsinappia
-
1 rklvalkoviinietikkaa
-
1 rklsokeria
-
Sydänmerkki-tuote1 tltimjamia
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Keitä suurimot kypsiksi vedessä pakkauksen mukaisen ajan verran. Lisää soijapavut ja jatka kypsennystä muutama minuutti. Anna jäähtyä.
2. Lämmitä paistinpannu ja lisää pannulle öljyä. Kaada jäiset Quorn-palat pannulle ja pyörittele miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia eli kunnes palat ovat sisältä lämpimiä ja pinta on saanut hieman väriä.Anna palojen jäähtyä.
3. Pilko kasvikset ja sekoita jäähtyneiden quorn-kuutioiden ja vehnäjyvä-soijaseoksen kanssa.
4. Purista mehu sitruunasta ja tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kaada salaatin joukkoon ja anna maustua ainakin puoli tuntia.
Vinkki
- Suurimot voivat olla esimerkiksi ohrasta tai kaurasta.
- Jos et jaksa tehdä kastiketta itse, käytä valmiskastikkeita makusi mukaan.
- Muita salaattireseptejä löydät täältä.