Kasvissosekeitto
Kasvissosekeitot ovat keittomaailman pyttipannuja: niihin uppoaa helposti jo vähän nahistuneet porkkanat, ylikypsät tomaatit ja haalistuneet parsakaalit. Maku sosekeitossa on kuitenkin mitä mainioin! Kasvissosekeitto on oiva vaihtoehto myös vegaanille, kun käytät kaura- tai soijapohjaista ruokakermaa.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 kgkasviksia: juureksia, perunaa, sipulia, kukkakaalia jne.
-
7-8 dlvettä
-
2kasvisliemikuutiota
-
Sydänmerkki-tuote2 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta tai 200 g tuorejuustoa
-
½ - 1 tlrouhittua mustapippuria
-
1-2 tlrakuunaa tai muuta yrttiä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Pese, kuori ja pilko kasvikset. Laita vesi kiehumaan, määrään vaikuttaa mm. kasvisten vesipitoisuus. Aloita pienemmällä määrällä ja lisää desi kerrallaan, jos tarve vaatii.
2. Lisää kasvikset ja liemikuutiot kiehuvaan veteen ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 20-30 minuutin ajan, kasvispalojen koosta riippuen.
3. Soseuta ainekset esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää kasvirasvasekoite tai tuorejuusto sekä mausteet ja kuumenna vielä nopeasti.
Vinkki
- Jos et halua käyttää liemikuutioita, korvaa ne suolalla. 1 kuutio vastaa 1 teelusikallista suolaa.
- ruokakerman sijaan soppaan käy myös tuorejuusto (200g)
- Lisää proteiinipitoisuutta 1 desillä punaisia linssejä. Laita ne kypsymään yhtä aikaa kasvisten kanssa.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
46 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.7 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
46 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.7 g