Gulassikeitto
Liha, paprika ja sipuli - siinä maukkaan gulassin pääraaka-aineet. Tämä perinteikäs pitkään haudutettu keitto on kotoisin Unkarista.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote500 gperunaa
-
Sydänmerkki-tuote3porkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote3sipulia
-
Sydänmerkki-tuote4valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote1vihreä paprika
-
Sydänmerkki-tuote1punainen paprika
-
Sydänmerkki-tuote400 gnaudan paistia
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
2 rklpaprikajauhetta
-
1 tlsuolaa
-
3 rkltomaattipyrettä
-
400 gtomaattimurskaa
-
1 ½ lvettä
-
1lihaliemikuutio
-
1 rklfariinisokeria
-
1/2 tlrouhittua mustapippuria
-
(½chili)
-
1 dlhienonnettua persiljaa
- Tarjoiluun
-
6 rklkevyttä ranskankermaa (rasvaa 8-12 %)
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko perunat, porkkanat ja sipulit. Suikaloi paprikat ja liha.
2. Ruskista paistisuikaleet kattilassa öljyssä.
3. Lisää sipulit, valkosipulimurska, paprikajauhe ja suola. Kuullota hetki.
4. Lisää tomaattimurska, -pyree, vesi ja lihaliemikuutio. Mausta fariinisokerilla ja pippurilla. Jos pidät tulisesta sopasta, pilko mukaan chiliä. Lisää myös kasvikset ja keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
5. Lisää lopuksi hienonnettu persilja ja nauti ranskankerman kanssa.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
45 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
45 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g