Mantelinen tuorepuuro
Kun haluat vaihtelua aamupuuroon, testaa runsaskuituisia ja miedonmakuisia chian siemeniä. Lempeän mantelijuoman ja pirteiden marjojen ja hedelmien kanssa siemenistä tekeytyy raikas päivän aloittaja.
Raaka-aineet
-
2 dlmantelijuomaa
-
2 rklchian siemeniä
-
2 rklsokeria tai hunajaa
-
Sydänmerkki-tuote1 dl(kotimaisia) vadelmia
-
Sydänmerkki-tuote½banaani
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote½ dlvadelmia
-
1 rklmantelilastuja
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Sekoita mantelijuoma ja chian siemenet. Anna turvota 20-30 minuuttia tai yön yli. Mausta turvonnut, geelimäinen chiaseos sokerilla tai hunajalla.
2. Soseuta vadelmat haarukalla. Ota puolet chiageelistä toiseen astiaan ja lisää vadelmasose. Viipaloi banaani
3. Laita vadelmainen chiaseos kulhon pohjalle ja päälle viipaloidut banaanit. Lisää vaalea chiageeli ja koristele vadelmilla ja mantelilastuilla.
Vinkki
Mantelijuoman sijaan puuroon sopii kaura- tai soijajuoma sekä tavallinen miatokin. Vaihtele marjoja makusi mukaan.
Välipalat ja jälkiruoat
Puurot
Rahkat ja vanukkaat
Maitotuotteet
Marjat ja hedelmät
Helpot ohjeet
Alle tunnin sapuskat
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
82 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.1 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
82 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.1 g