Benachin-kalapata
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
77 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
-
400 gahven- tai kuhafilettä
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulinkynsi
-
Sydänmerkki-tuotetuorettachiliä maun mukaan
-
Sydänmerkki-tuote800 gkasviksia, esim. kesäkurpitsaa, porkkanaa, paprikaa, tomaattia
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 rkltomaattipyreetä
-
5 dlvettä
-
1kalaliemikuutio
-
Sydänmerkki-tuote1 ½ dltäysjyväriisiä
Valmistusohje
1. Poista kalasta ruodot ja leikkaa se parin sentin kuutioiksi. Pilko kaikki kasvikset.
2. Mittaa öljy pataan ja paista kalapaloihin kaunis pinta, nosta ne lautaselle odottamaan ja ripauta päälle puolet reseptin suola- ja pippurimäärästä.
3. Kuullota padassa sipulit ja chili ja lisää loput kasvikset koko ajan sekoitellen
4. Lisää tomaattipyree ja sekoita hetki. Lisää vesi, kalaliemikuutio sekä riisi. Kun seos kiehuu, vähennä lämpöä ja anna hautua silloin tällöin sekoitellen 15-20 minuuttia.
5. Lisää lopuksi kalapalat ja hauduta pari minuuttia. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa loput suolasta ja/ tai pippurirouheesta.