Tomaattinen lohikastike
Tämän ruuan juju, fenkoli, maustaa lohen maukkaaksi kastikkeeksi.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote2sipulia
-
Sydänmerkki-tuote2porkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote50 gjuuriselleriä
-
Sydänmerkki-tuote100 gsalaattifenkolia
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulinkynttä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
1 tlk (n. 390 g)yrttimaustettua tomaattimurskaa
-
1 dlvettä
-
1 tltimjamia
-
1laakerinlehti
-
¾ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 tlsokeria
-
Sydänmerkki-tuote300 glohifilettä
-
50 gkylmäsavulohta
-
Sydänmerkki-tuote1 rkltilliä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Kuori ja suikaloi sipulit, porkkanat ja selleri. Viipaloi salaattifenkoli ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota kasviksia öljyssä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
2. Kaada kattilaan tomaattimurska, vesi ja mausteet. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä.
3. Leikkaa lohifilee noin 1,5 cm x 1,5 cm kuutioksi. Suikaloi kylmäsavulohi. Lisää kalat kastikkeen joukkoon ja kiehauta pari minuuttia. Sekoita mahdollisimman vähän, jotta kalapalat eivät rikkoudu. Lisää tilli.
Vinkki
Maustetut tomaattimurskat ja kylmäsavulohi voivat olla melkoisia piilosuolan lähteitä. Pyri valitsemaan niistä mahdollisimman vähäsuolainen vaihtoehto:
- tomaattimurskasta max 0,5%
- kylmäsavulohesta max 2,4 %
Jos kauppasi vaihtoehdot ovat em. suolaisempia, lisää ruokaan vähemmän suolaa.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.6 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.6 g