Suklaa-mansikkakakku
Valmista ihana täytekakku tuoreista mansikoita suklaiselle kakkupohjalle. Täytteessä käytetään vaniljakastiketta ja rahkaa. Voiko täytekakku olla enää helpompi?
Raaka-aineet
- Pohja
-
¾ dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote150 gmargariinia (rasvaa vähintään 60%)
-
Sydänmerkki-tuote¾ dlrasvatonta maitoa
-
3 dlsokeria
-
3 dlvehnäjauhoja
-
2 tlleivinjauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
-
3 rklkaakaojauhetta
-
2munaa
- Voiteluun
-
Sydänmerkki-tuote1 rklmargariinia
-
½ dlkorppujauhoja
- Kostutukseen
-
Sydänmerkki-tuote1 dlrasvatonta maitoa
- Täyte ja koristelu
-
Sydänmerkki-tuote1 ltuoreita mansikoita
-
2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
-
Sydänmerkki-tuote1 prk (250 g)maitorahkaa
-
Sydänmerkki-tuote200 gmaustamatonta tuorejuustoa
-
2 rklsokeria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää rasva veden joukkoon ja sammuta levy. Anna rasvan sulaa rauhassa. Kun margariini on sulanut, lisää kattilaan maito. Anna seoksen jäähtyä hieman.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rasva-nesteseos sekä kananmunat. Sekoita sähkövatkaimella nopeasti tasaiseksi.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, jonka halkaisija on noin 20 cm. Paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia. Kokeile pohjan kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, pohja on kypsä.
4. Kumoa pohja ja anna jäähtyä.
5. Viipaloi täytteen mansikat. Vaahdota vaniljakastike ja lisää siihen tuorejuusto ja rahka. Sekoita tasaiseksi ja maista vaahtoa. Koska pohja on makea, vaahdolle riittää kevyempi makeus. Lisää tarvittaessa pari lusikallista sokeria.
6. Tasoita kakun pinta, jos se on kohonnut epätasaisesti paiston aikana. Leikkaa kakku kolmeen osaan.
7. Kokoa kakku tarjoilualustalle. Kostuta halutessasi alin pohjalevy maitotilkalla. Laita pohjan päälle noin kolmannes mansikkaviipaleista ja täytevaahdosta. Lisää toinen kakkulevy ja täytä toinen kerros samoin. Levitä loppuvaahto ja mansikkaviipaleet kakun pinnalle.
Vinkki
Tee kakkupohja jo edellisenä päivänä, niin se on mehevämpi ja helpompi leikata. Mansikoiden sijaan voit käyttää muitakin tuoreita marjoja, kuten esimerkiksi herukoita, vadelmia ja mustikoita.
Makeat leivonnaiset
Täytekakut ja leivokset
Maitotuotteet
Marjat ja hedelmät
Viljatuotteet
Lasten suosikit
Kiireettömään kokkaukseen
Juhlan aikaan
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.5 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.1 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.5 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.1 g