Kuva: Sydänmerkki / Hanna Hurtta

Ainekset

Kaalisalaatti
300 g
valkokaalia
3 rkl
sitruunanmehua
¼ ruukku
tuoretta tilliä
100 g
(kasvipohjaista) fraichea, esim. Planti, Yosa
½ rkl
öljyä
½ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua valkopippuria
Marinoitu punasipuli
1 iso
punasipuli
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
sokeria
Linssimuhennos
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1 rkl
öljyä
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
juustokuminaa eli jeeraa
½ tl
chilijauhetta
500 g
tomaattimurskaa
1 prk (n.230 g)
kypsiä punaisia linssejä
1 rkl
sokeria
1 rkl
soijakastiketta
½ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
4
sämpylää
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
104 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Sloppy Joe hampurilaiset

Sakealla kastikkeella täytetyt hampurilaiset ovat astetta mehevämmät. Nämä sloppy joet on täytetty linssimuhennoksella ja kaalisalaatilla, fraichevalinnalla teet niistä vaivattomasti myös vegaanisia.

Sakealla kastikkeella täytetyt hampurilaiset ovat astetta mehevämmät. Nämä sloppy joet on täytetty linssimuhennoksella ja kaalisalaatilla, fraichevalinnalla teet niistä vaivattomasti myös vegaanisia.

Kuva: Sydänmerkki / Hanna Hurtta

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Kaalisalaatti
300 g
valkokaalia
3 rkl
sitruunanmehua
¼ ruukku
tuoretta tilliä
100 g
(kasvipohjaista) fraichea, esim. Planti, Yosa
½ rkl
öljyä
½ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua valkopippuria
Marinoitu punasipuli
1 iso
punasipuli
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
sokeria
Linssimuhennos
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1 rkl
öljyä
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
juustokuminaa eli jeeraa
½ tl
chilijauhetta
500 g
tomaattimurskaa
1 prk (n.230 g)
kypsiä punaisia linssejä
1 rkl
sokeria
1 rkl
soijakastiketta
½ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
4
sämpylää

Valmistusohje

Kaalisalaatti
1.
Aloita hampurilaisten valmistus kaalisalaatista niin se ehtii mehevöityä. Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Hiero kaalisuikaleiden joukkoon sitruunamehu. Hienonna tilli ja lisää se kaalien joukkoon. Tee kastike sekoittamalla fraiche, öljy, suola ja valkopippuri keskenään. Sekoita kastike kaalin joukkoon ja laita salaatti jääkaappiin maustumaan mielellään 15 minuutiksi.
Marinoitu punasipuli
1.
Kuori punasipuli, halkaise se ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Laita sipulit kattilaan yhdessä valkoviinietikan ja sokerin kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia pari minuuttia sekoitellen. Siirrä kattila pois hellalta, peitä kannella tai kelmulla ja anna jäähtyä. Sipulit ovat valmiit jäähdyttyään
Linssimuhennos
1.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää valkosipuli, savustettu paprikajauhe, juustokumina ja chilijauhe. Kuullota vielä pari minuuttia.
2.
Lisää tomaattimurska. Huuhtele ja valuta linssit, lisää ne pannulle. Mausta sokerilla ja soijakastikkeella. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhennoksen muhia miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Sloppy joe -hampurilaisten kokoaminen:
1.
Halkaise sämpylät ja paahda ne kuumalla kuivalla pannulla. Täytä sämpylät runsaalla määrällä lämmintä linssimuhennosta ja kaalisalaattia. Viimeistele marinoidulla punasipulilla. Tarjoile heti.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
104 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.7 g

Yhteistyössä