Punajuurihummus
Suomi ja Lähi-itä yhdistyvät hehkuvalla tavalla herkullisessa hummuksessa. Tarjoile levitteenä tai dippikastikkeena, sopii myös lihan lisukkeeksi.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote200 gpunajuurta
-
1 tlkkikherneitä
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulinkynttä
-
Sydänmerkki-tuote4 rklsitruunanmehua
-
2 rkltahinia
-
1 tljeeraa
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko punajuuret ja keitä noin 20 minuuttia eli lähes kypsäksi. Anna jäähtyä.
2. Laita kaikki hummuksen ainekset blenderiin tai korkeareunaiseen astiaan ja soseuta. Jos tahna on liian paksua, ohenna vesitilkalla.
Vinkki
Säilykepunajuurista valmistat punajuurihummuksen tuossa tuokiossa, ilman keittämistä. Ohjeen löydät voileipäohjeen kylkiäisenä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
192 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.6 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
192 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.6 g