G L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Punajuurihummus

G L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Suomi ja Lähi-itä yhdistyvät hehkuvalla tavalla herkullisessa hummuksessa. Tarjoile levitteenä tai dippikastikkeena, sopii myös lihan lisukkeeksi.



Raaka-aineet

200 g
punajuurta
1 tlk
kikherneitä
½ dl
öljyä
2
valkosipulinkynttä
4 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
tahinia
1 tl
jeeraa
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori ja pilko punajuuret ja keitä noin 20 minuuttia eli lähes kypsäksi. Anna jäähtyä.
2. Laita kaikki hummuksen ainekset blenderiin tai korkeareunaiseen astiaan ja soseuta. Jos tahna on liian paksua, ohenna vesitilkalla.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
192 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.6 g
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
192 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.6 g