selected site: professionals
other site url: https://www.sydanmerkki.fi/
Punainen nakkikeitto
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Punainen nakkikeitto

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Tässä loistava arkiruoka mausteisen ruuan ystävälle! Maissi ja bataatti tuovat nakkisoppaan makean terveisen rapakon takaa Yhdysvalloista.



Raaka-aineet

300 g
nakkeja (rasvaa max 10%)
Sydänmerkki-tuote
1
sipuli
Sydänmerkki-tuote
300 g
bataattia tai perunoita
Sydänmerkki-tuote
2
valkosipulin kynttä
600 g
keittojuureksia (pakaste)
200 g
maissia (pakaste)
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
1 prk (400g)
yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 l
vettä
1
liemikuutio
Sydänmerkki-tuote
1
vihreä paprika
1 tl
jeeraa eli juustokuminaa
1 tl
punaista chilitahnaa
ripaus
sokeria
½ dl
tuoretta basilikaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Leikkaa nakit viipaleiksi. Kuori ja kuutioi sipuli ja perunat tai bataatti. Hienonna valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia ja nakkeja muutama minuutti välillä sekoittaen.
3. Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi, liemikuutio sekä paprikasuikaleet. Lisää myös juustokumina, chilitahna ja sokeri. Keitä 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Mausta basilikalla.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g