Juustokakku
Juustokakut ovat suosittuja, sillä niiden makua voi varioida lähes loputtomasti. Perinteinen amerikkalainen juustokakku paistetaan kypsäksi uunissa.
Raaka-aineet
- Pohja
-
Sydänmerkki-tuote160 g (12 kpl)korppuja
-
Sydänmerkki-tuote¾ dlpullomargariinia
-
½ tlkardemummaa
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote400 gmaustamatonta tuorejuustoa
-
Sydänmerkki-tuote1 prkkermaviiliä
-
2 dlsokeria
-
Sydänmerkki-tuote1sitruunan raastettu kuori
-
Sydänmerkki-tuote1appelsiinin raastettu kuori
-
2 rklmaissitärkkelystä
-
2munaa
- Koristeluun
-
tomusokeria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen. Hienonna korput esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää murskan joukkoon rasva ja kardemumma. Painele seos 20cm irtopohjavuoan pohjalle ja paista noin 5 minuuttia.
2. Sekoita kaikki täytteen ainekset ja kaada vuokaan. Paista 170 aseessa reilu tunti.
3. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla.
Vinkki
- Korpuiksi käyvät erityisen hyvin sokeri- ja kanelikorput.
- Rasvan määrä puolittuu, jos käytät pohjassa rasvan sijaan omena- tai appelsiinimehua. Mehua käytettäessä kakun pohjasta tulee yhtä herkullinen, mutta rakenteeltaan hiukan sitkeämpi.
- Mustikkajuustokakku syntyy lisäämällä täytteeseen n. 3 dl mustikoita ja limekakku parin limen kuoren ja mehun täydennyksellä.
Makeat leivonnaiset
Täytekakut ja leivokset
Maitotuotteet
Viljatuotteet
Kiireettömään kokkaukseen
Juhlan aikaan
Parasta sitruksista
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
280 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
6 g
Hiilihydraatteja
31 g
josta sokereita
20 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.8 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
280 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
6 g
Hiilihydraatteja
31 g
josta sokereita
20 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.8 g