Gnocchi-makkarapannu
Perunasta ja jauhoista tehty tuorepasta, gnocchi, kypsyy kasvisten ja makkaran kanssa tuota pikaa herkulliseksi pannuksi.
Raaka-aineet
-
300 graakamakkaraa (esim. siskonmakkara)
-
Sydänmerkki-tuote400 g(terttu)kirsikkatomaatteja
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote200 glehtikaalia
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
1 tlkokonaista kuminaa tai fenkolin siemeniä
-
500 gperunagnoccheja
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkutuoretta basilikaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Nosta kirsikkatomaatit mahdollisine terttuineen uunivuokaan ja paahda uunissa 20 minuuttia, kunnes tomaatit ovat saaneet hieman väriä.
2. Purista sillä aikaa raakamakkarat nokareiksi siskonmakkaran tapaan. Hienonna sipulit. Huuhdo lehtikaalit ja poista kova lehtiruoti. Suikaloi kaalit veitsellä tai revi ne suupaloiksi.
3. Ruskista makkaranokareet tilkassa öljyä yhdessä kuminan kanssa. Siirrä makkarat lautaselle, jätä pannulle siihen kertynyt rasva.
4. Lisää pannulle gnocchit ja paista sekoittaen, kunnes pinta alkaa rapeutua ja saa väriä. Lisää sipulit, lehtikaali ja makkarat. Paista sekoittaen, kunnes kaali on pehmentynyt.
5. Nosta tomaatit uunista ja lisää ne pannulle. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele basilikan lehdillä.
Vinkki
- Voit lisätä tomaatit puolitettuna myös suoraan pannulle kypsymään, ilman uunipaahtoa.
- Tuoreiden tomaattien ohella kirsikkatomaatit säilyketölkissä on testattu toimivaksi tässä ruuassa. Käytä silloin myös tölkin tomaattiliemi.
- Perunagnoccheja myydään ruokakaupoissa kylmähyllyssä, tuorepastojen yhteydessä.
Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
114 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.8 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.7 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
114 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.8 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.7 g