Paahdettu kikhernesosekeitto

Sydänmerkki



Ainekset

5 kg
Kikherne säilyke
0.2 kg
Rypsiöljy
2 kg
sipuli lohko
6.5 kg
Vesi
4 kg
Tomaattimurska
0.15 kg
Valkosipulimurska
0.1 kg
Kasvisliemijauhe vähäsuolainen
0.098 kg
Merisuola
0.05 kg
Garam masala mausteseos
0.02 kg
Mustapippurirouhe
4.5 kg
Ruokakerma 15 % laktoositon
Koristeluun
0.1 kg
Lehtipersilja

Valmistusohje

  1. Laita kikherneet pakkeihin ja kaada puolet öljystä päälle. Pyöritä kikherneet öljyssä. Paahda uunissa 220 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes kikherneet ovat saaneet reilusti väriä.
  2. Kuullota sipuleita pannulla lopussa öljyssä muutamia minuutteja kunnes sipulit alkavat saamaan hiukan väriä.
  3. Mittaa kattilaan kaikki muut aineet paitsi kerma, persilja ja 1/10 kikherneistä. Keitä miedolla lämmöllä 1 tunti. Lisää kerma ja soseuta keitto.
  4. Kiehauta keitto. Leikkaa persilja hienoksi silpuksi. Ripottele valmiin keiton päälle loput kikherneet ja persiljasilppu. 

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
1.5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Kuitua
1.9 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Muita reseptejä Sydänmerkkilta