Sitruunaiset mustikkaleivokset
Pellillinen herkullisia leivoksia, kyllä kiitos! Sitruunainen kreemi piristää kotoisen mustikan lempeää makua. Käytä leivoksiin tuoreita tai pakastemustikoita.
Raaka-aineet
- Pohja
-
Sydänmerkki-tuote150 gmargariinia (rasvaa min 60%)
-
2 dlsokeria
-
2munaa
-
Sydänmerkki-tuote1 ½ dlrasvatonta maitoa
-
4 dlvehnäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkaurahiutaleita
-
2 tlleivinjauhetta
- Täyte
-
4 dlkevytmaitoa
-
2munaa
-
1 dlsokeria
-
2 rklmaissi- tai ohratärkkelystä
-
Sydänmerkki-tuote1sitruunan raastettu kuori
-
Sydänmerkki-tuote½ dlsitruunan mehua
-
1 rklvaniljasokeria
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote1 lmustikoita
-
4 dlvettä
-
1 ½ dlhyytelösokeria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat, maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
2. Pese sitruuna lämpimällä vedellä, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita täytteen maito, kananmunat, sokeri, tärkkelys ja sitruunan kuori kattilassa. Keitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna täytteen jäähtyä. Mausta jäähtynyt kreemi sitruunamehulla ja vaniljasokerilla.
3. Levitä mustikat täytteen päälle. Kiehauta vesi ja sekoita siihen hyytelösokeri. Anna kiehahtaa uudelleen. Levitä kiillettä pullasudilla mustikoiden päälle.
Makeat leivonnaiset
Täytekakut ja leivokset
Marjat ja hedelmät
Viljatuotteet
Alle tunnin sapuskat
Juhlan aikaan
Parasta sitruksista
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
21 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
21 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g