Fenkolipaistos
Raikas, aniksenmakuinen salaattifenkoli on mitä parhain kalakaveri.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote400 gsalaattifenkolia
-
Sydänmerkki-tuote½ rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote½sitruunan kuori
-
Sydänmerkki-tuote2 rklsitruunan mehua
-
1/6 tlsuolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Poista fenkolista kuivat päät ja halkaise vihannes. Poista puumainen ydin. Säästä muutama tillimäinen tupsu.
2. Leikkaa fenkoli ohuen ohuiksi viipaleiksi. Kuullota viipaleita 10-15 minuuttia öljyssä, kunnes ne pehmenevät.
3. Purista sitruunasta mehu ja raasta kuori ja lisää ne pannulle. Hienonna joukkoon muutama fenkolitupsu. Mausta ripauksella suolaa.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Laura Riihelä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g