Bobotie
Bobotie on mausteinen eteläafrikkalainen jauhelihapaistos. Kokeile rohkeasti täysjyväriisin tai suomalaisittain ohran kanssa.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1viipale paahtoleipää
-
½ dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulin kynsi
-
Sydänmerkki-tuote400 gjauhelihaa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
1 rklcurrytahnaa
-
1 rklmangochutneytä
-
2 rklrusinoita
-
2 tlkuivattuja yrttejä (esim. timjami, rosmariini)
-
3kokonaista mausteneilikkaa
-
5kokonaista maustepippuria
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
3laakerinlehteä
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote1 ½ dlmaitoa
-
1muna
-
ripaussuolaa
-
ripausrouhittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Revi paahtoleipäviipaleet kulhoon. Kaada vesi päälle ja anna turvota. Kuori ja pilko sipulit odotellessa ja ruskista ne jauhelihan kanssa rasvatilkassa.
2. Lisää kypsän jauhelihan joukkoon currytahna, chutney, rusinat ja mausteet. Hauduta muutama minuutti. Purista leipäpanoista ylimääräinen vesi pois ja lisää jauhelihaseokseen.
3. Kaada jauhelihaseos pienehköön uunivuokaan niin, että sitä tulee noin 5 cm paksuinen kerros. Paina pinta tiiviiksi ja tasaiseksi.
4. Sekoita munat, maito, suola ja pippuri tasaiseksi seokseksi. Kaada lihan päälle. Paista 30-40 minuuttia.
Vinkki
Bobotie maistuu esimerkiksi keitetyn riisi-viljaseoksen kanssa.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
13 g
Suolaa
0.8 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
13 g
Suolaa
0.8 g