Härkäpapu-lupiinitempe

S Ei sisällä sianlihaa tai sikaperäisiä aineksia
V Kasvisruokavalio
L Laktoositon
M Maidoton
K Munaton
Härkäpapu-lupiinitempe

Pakkauskoko: 200 g ja 900 g
Valmistaja: Palkuainen
Tutustu valmistajan sivuihin

Härkäpapu-lupiinitempe on terveellinen ja tiivis 50/50-yhdistelmä kotimaan palkokasveja. Härkäpapu on viljelty Arolan tilalla Pornaisissa ja sinilupiini Tuijulan tiluksilla Maskussa. Pavut on kuorittu, kypsennetty ja fermentoitu, joten mukana on melkein kaikki papujen sisältämät ravintoaineet plus lisäksi Rhizopus-sienen fermentoinnin aikana muodostamat. Sienirihman ansiosta irtopavuista muodostuu yhtenäinen kiinteä kakku, josta voi leikata halutun muotoisia paloja ruuanvalmistukseen. Tempe on lähtöisin Indonesiasta, missä sillä on vuosisatojen perinteet. Tavallisimmin indonesialainen tempe valmistetaan soijapavuista. Moni matkailija on tutustunut tempeen Balin reissullaan. Lännessä perinteet ovat vain vuosikymmenien mittaiset, mutta pikkuhiljaa se on tulossa tutuksi täälläkin.


Ainesosaluettelo

Vesi, härkäpapu, sinilupiini, etikka, sienistartteri (Rhizopus, riisijauho).


Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
190 kcal
Rasvaa
2.3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
24 g
josta sokereita
2.6 g
Kuitua
9 g
Proteiinia
17 g
Suolaa
0 g