Nopea salviaperunapasta
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
7 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote400 gkeitettyjä perunoita
-
Sydänmerkki-tuote100 gtuoretta pinaattia
-
Sydänmerkki-tuote3-4valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote1 dlsalvian lehtiä
-
Sydänmerkki-tuote(½ - 1chili)
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote10 (30g)saksanpähkinää
-
½ dlraastettua parmesaania
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkutuoretta basilikaa
-
¾ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote200 gtäysjyväpastaa
-
1 mmsuolaa
-
vettä
Valmistusohje
1. Kuutioi perunat. Huuhtele pinaatinlehdet lävikössä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet sekä hienonna salvianlehdet. Jos pidät tulisesta mausta, hienonna mukaan myös chiliä.
2. Laita pasta kiehumaan kevyesti suolalla maustettuun veteen.
3. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää valkosipulit, perunat ja salvia. Paista sekoitellen viitisen minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet hieman väriä. Lisää pinaatinlehdet ja jatka kypsennystä pari minuuttia, kunnes pinaatti pehmenee.
4. Valuta pasta lävikössä ja kaada perunaseoksen joukkoon paistinpannuun.
5. Rouhi saksanpähkinät, raasta parmesaani ja hienonna basilika. Lisää pähkinät, parmesaani ja basilika pannuun. Mausta suolalla ja pippurilla.