Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

400 g
keitettyjä perunoita
100 g
tuoretta pinaattia
3-4
valkosipulin kynttä
1 dl
salvian lehtiä
(½ - 1
chili)
2 rkl
öljyä
10 (30g)
saksanpähkinää
½ dl
raastettua parmesaania
½ ruukku
tuoretta basilikaa
¾ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
200 g
täysjyväpastaa
1 mm
suolaa
vettä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Nopea salviaperunapasta

Tähteeksi jääneet perunat saavat uuden elämän salviaperunapastan muodossa. Paahdettu peruna, salvia ja pähkinät maustavat pastan todella herkulliseksi.

Tähteeksi jääneet perunat saavat uuden elämän salviaperunapastan muodossa. Paahdettu peruna, salvia ja pähkinät maustavat pastan todella herkulliseksi.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
400 g
keitettyjä perunoita
100 g
tuoretta pinaattia
3-4
valkosipulin kynttä
1 dl
salvian lehtiä
(½ - 1
chili)
2 rkl
öljyä
10 (30g)
saksanpähkinää
½ dl
raastettua parmesaania
½ ruukku
tuoretta basilikaa
¾ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
200 g
täysjyväpastaa
1 mm
suolaa
vettä

Valmistusohje

1.
Kuutioi perunat. Huuhtele pinaatinlehdet lävikössä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet sekä hienonna salvianlehdet. Jos pidät tulisesta mausta, hienonna mukaan myös chiliä.
2.
Laita pasta kiehumaan kevyesti suolalla maustettuun veteen.
3.
Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää valkosipulit, perunat ja salvia. Paista sekoitellen viitisen minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet hieman väriä. Lisää pinaatinlehdet ja jatka kypsennystä pari minuuttia, kunnes pinaatti pehmenee.
4.
Valuta pasta lävikössä ja kaada perunaseoksen joukkoon paistinpannuun.
5.
Rouhi saksanpähkinät, raasta parmesaani ja hienonna basilika. Lisää pähkinät, parmesaani ja basilika pannuun. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
70 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
7 g