Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Nopea salviaperunapasta

Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Tähteeksi jääneet perunat saavat uuden elämän salviaperunapastan muodossa. Paahdettu peruna, salvia ja pähkinät maustavat pastan todella herkulliseksi.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
400 g
keitettyjä perunoita
Sydänmerkki-tuote
100 g
tuoretta pinaattia
Sydänmerkki-tuote
3-4
valkosipulin kynttä
Sydänmerkki-tuote
1 dl
salvian lehtiä
Sydänmerkki-tuote
(½ - 1
chili)
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
Sydänmerkki-tuote
10 (30g)
saksanpähkinää
½ dl
raastettua parmesaania
Sydänmerkki-tuote
½ ruukku
tuoretta basilikaa
¾ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
Sydänmerkki-tuote
200 g
täysjyväpastaa
1 mm
suolaa
vettä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuutioi perunat. Huuhtele pinaatinlehdet lävikössä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet sekä hienonna salvianlehdet. Jos pidät tulisesta mausta, hienonna mukaan myös chiliä.
2. Laita pasta kiehumaan kevyesti suolalla maustettuun veteen.
3. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää valkosipulit, perunat ja salvia. Paista sekoitellen viitisen minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet hieman väriä. Lisää pinaatinlehdet ja jatka kypsennystä pari minuuttia, kunnes pinaatti pehmenee.
4. Valuta pasta lävikössä ja kaada perunaseoksen joukkoon paistinpannuun.
5. Rouhi saksanpähkinät, raasta parmesaani ja hienonna basilika. Lisää pähkinät, parmesaani ja basilika pannuun. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
70 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
7 g
Pääraaka-aine
Teema
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
70 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
7 g